RG, 1. dan: Ana, Bojana i Lajović na terenu

Rolan Garos počinje u nedelju, a prvog dana takmičenja u Parizu na terenu će se naći troje srpskih predstavnika.

Tenis 24.05.2015 | 09:40
RG, 1. dan: Ana, Bojana i Lajović na terenu

Svoje mečeve prvog kola igraće Ana Ivanović, Bojana Jovanovski i Dušan Lajović, a prvi dan će obeležiti i dueli čiji akteri će biti Rodžer Federer, Stanislas Vavrinka i Kei Nišikori.

Od svih srpskih tenisera, prva takmičenje na drugom Gren slemu sezone počinje Bojana Jovanovski, koja igra drugi meč na Terenu 3 sa Ukrajinkom Lesijom Curenko. Program na tom terenu od 11 časova otvaraju Čeh Lukaš Rosol i Elijas Imer iz Švedske.

Lajović će biti sledeći posle Jovanovski i njegov susret sa Maksimom Gonsalesom iz Argentine biće treći po redu na Terenu 17. Od 11 časova prvi meč na tom terenu igraju Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni i Loren Dejvis iz Sjedinjenih Država, a potom na njega izlaze dvojica Španaca Albert Ramos-Vinjolas i Pablo Anduhar.

Ivanovićeva je, očekivano, dobila priliku da igra na terenu „Suzan Lenglen“, na kojem će duelom sa Kazahstankom Jaroslavom Švedovom zatvoriti program prvog dana. Prvi susret na drugom po veličini terenu u 11 časova otvaraju Ruskinja Jekaterina Makarova i Luisa Čiriko iz Sjedinjenih Država. Potom na taj teren izlaze Švajcarac Stanislas Vavrika i Marsel Ilhan, a potom i Japanc Kei Nišikori i domaći teniser Pol-Anri Matju, pre nego što red dođe na Anu i Švedovu.

Na „Filip Šatrijeu“ se prvi meč igra takođe od 11 časova, a igraće ga prošlogodišnja finalistkinja Simona Halep i Jevgenija Rodina iz Rusije. Federer potom igra sa Kolumbijcem Alehandrom Faljom, a potom je na programu duel Hrvatice Done Vekić i domaće teniserke Karolin Garsije. Očekivano, Žo-Filfred Conga igra poslednji meč dana na najvećem terenu sa Šveđaninom Kristijanom Lindelom.

Komentari / 0

Ostavite komentar