Како се проводе запослени у Фејсбуку?

Фацебоок је вероватно једна од фирми у којима је најлепше радити, ако је веровати њеним запосленим.

Информационе технологије 22.05.2015 | 07:08
Како се проводе запослени у Фејсбуку?

Због доброг провода на заједничким окупљањима, колегијалне атмосфере, бесплатне хране и добро плаћеног рада запослени у Фацебооку могу се сматрати највећим срећницима међу радним светом.

Према изјавама Елизабет Грегори и Патрише Мекензи, које су некада обављале посао приправника у тој фирми, може се закључити да гигант подједнако води рачуна о привременим члановима особља, као и оним који су стално запослени.

“Осећала сам се као да сам у студентском кампусу на стероидима. Било је врло забавно, а простор је одлично одржаван”, испричала је Грегори за Бусинесс Инсидер, која је обављала праксу у централном кампусу у Менло Парку.

Иначе, тај кампус има своје ресторане, посластичарнице, бициклистичке стазе и готово све што вам је потребно за живот.

Грегори која је радила у тиму за дизајн производа прошлог лета каже да је Марк Закерберг особа “с обе ноге на земљи”, која се увек јавља запосленима у пролазу, чак и онима који су ту привремено.

“Закерберг је имао сто који је изгледао исто као мој, па чак и рачунар. То је заиста фер”, рекла је она.

“Он је фин човек и поздрављао ме је иако није знао ко сам”.

Грегори је била и на састанцима са извршним директором и каже да је он права инспирација за све запослене.

Патриша Мекензи је након праксе у Фацебооку у Сијетлу добила сталан посао као инжењер софтвера. Она је на окупљањима запослених имала прилику да игра доџбол са менаџером на интерном турниру, чиме се ретко ко може похвалити.

Према изјавама приправника, сваког четвртка се организује мини коктел забава, а свакодневно добијају бесплатне оброке.

Иако је посао одговоран и напоран, сви се слажу да се исплати. Наиме, према извештајима Глассдоора, Фацебоок у просеку исплаћује запослене са око 5.600 долара месечно, што годишње износи око 67.000.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар