Kako se provode zaposleni u Fejsbuku?

Facebook je verovatno jedna od firmi u kojima je najlepše raditi, ako je verovati njenim zaposlenim.

Informacione tehnologije 22.05.2015 | 07:08
Kako se provode zaposleni u Fejsbuku?

Zbog dobrog provoda na zajedničkim okupljanjima, kolegijalne atmosfere, besplatne hrane i dobro plaćenog rada zaposleni u Facebooku mogu se smatrati najvećim srećnicima među radnim svetom.

Prema izjavama Elizabet Gregori i Patriše Mekenzi, koje su nekada obavljale posao pripravnika u toj firmi, može se zaključiti da gigant podjednako vodi računa o privremenim članovima osoblja, kao i onim koji su stalno zaposleni.

“Osećala sam se kao da sam u studentskom kampusu na steroidima. Bilo je vrlo zabavno, a prostor je odlično održavan”, ispričala je Gregori za Business Insider, koja je obavljala praksu u centralnom kampusu u Menlo Parku.

Inače, taj kampus ima svoje restorane, poslastičarnice, biciklističke staze i gotovo sve što vam je potrebno za život.

Gregori koja je radila u timu za dizajn proizvoda prošlog leta kaže da je Mark Zakerberg osoba “s obe noge na zemlji”, koja se uvek javlja zaposlenima u prolazu, čak i onima koji su tu privremeno.

“Zakerberg je imao sto koji je izgledao isto kao moj, pa čak i računar. To je zaista fer”, rekla je ona.

“On je fin čovek i pozdravljao me je iako nije znao ko sam”.

Gregori je bila i na sastancima sa izvršnim direktorom i kaže da je on prava inspiracija za sve zaposlene.

Patriša Mekenzi je nakon prakse u Facebooku u Sijetlu dobila stalan posao kao inženjer softvera. Ona je na okupljanjima zaposlenih imala priliku da igra dodžbol sa menadžerom na internom turniru, čime se retko ko može pohvaliti.

Prema izjavama pripravnika, svakog četvrtka se organizuje mini koktel zabava, a svakodnevno dobijaju besplatne obroke.

Iako je posao odgovoran i naporan, svi se slažu da se isplati. Naime, prema izveštajima Glassdoora, Facebook u proseku isplaćuje zaposlene sa oko 5.600 dolara mesečno, što godišnje iznosi oko 67.000.

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar