Гоогле припрема нови модел паметних наочара

Нове Гоогле паметне наочаре требало би да буду следећи "хит" у свету технологија.

Информационе технологије 20.05.2015 | 12:03
Гоогле припрема нови модел паметних наочара

Људе је посебно иритирала могућност фотографисања и снимања видеозаписа па би, ако би сви око нас носили Гооглеове геџете, увек би постојала могућност да нас неко снима без нашег знања и тиме нарушава нашу приватност. Због тога су неки кафићи, ресторани, болнице, музеји и друге установе забраниле кориштење Гооглеових наочара, а неколико корисника Гоогле Гласса у кафићима у Сан Франциску је чак и физички нападнуто.

С обзиром на то да су се за њихов геџет почеле везивати разне негативности, из Гооглеа су објавили смернице о томе како би корисници Гоогле Гласса требало да се понашају. Препоручено им је да поштују туђу приватност, али то није променило негативну атмосферу која се створила око њихових наочара.

За део људи, а поготово оне у Сан Франциску, Гооглеове наочале постале су и симбол богате технолошке елите која им уништава животе. Наиме, један од великих проблема Сан Франциска последњих година су одлично плаћени запослени технолошких компанија које своје канцеларије имају у близини овог града па су због њих повећане продајне цене станова, односно цене изнајмљивања. Због раста станарина, део људи више није могао плаћати кров над главом, па су у њихове станове дошли подстанари много дубљег џепа.

Због свега наведеног Гоогле је почетком ове године привремено стопирао даљи развој ових наочара, али како преносе на Тхе Телеграпху, ова компанија у будућности планира да представи нову серију производа, а један од њих требало би да буде и наследник првог модела Гооглеа Гласс.

Нешто слично је још прошлог месеца објавио Тхе Wалл Стреет Јоурнал, који је најавио да ће нови модел можда стићи већ крајем овог месеца.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар