Google priprema novi model pametnih naočara

Nove Google pametne naočare trebalo bi da budu sledeći "hit" u svetu tehnologija.

Informacione tehnologije 20.05.2015 | 12:03
Google priprema novi model pametnih naočara

Ljude je posebno iritirala mogućnost fotografisanja i snimanja videozapisa pa bi, ako bi svi oko nas nosili Googleove gedžete, uvek bi postojala mogućnost da nas neko snima bez našeg znanja i time narušava našu privatnost. Zbog toga su neki kafići, restorani, bolnice, muzeji i druge ustanove zabranile korištenje Googleovih naočara, a nekoliko korisnika Google Glassa u kafićima u San Francisku je čak i fizički napadnuto.

S obzirom na to da su se za njihov gedžet počele vezivati razne negativnosti, iz Googlea su objavili smernice o tome kako bi korisnici Google Glassa trebalo da se ponašaju. Preporučeno im je da poštuju tuđu privatnost, ali to nije promenilo negativnu atmosferu koja se stvorila oko njihovih naočara.

Za deo ljudi, a pogotovo one u San Francisku, Googleove naočale postale su i simbol bogate tehnološke elite koja im uništava živote. Naime, jedan od velikih problema San Franciska poslednjih godina su odlično plaćeni zaposleni tehnoloških kompanija koje svoje kancelarije imaju u blizini ovog grada pa su zbog njih povećane prodajne cene stanova, odnosno cene iznajmljivanja. Zbog rasta stanarina, deo ljudi više nije mogao plaćati krov nad glavom, pa su u njihove stanove došli podstanari mnogo dubljeg džepa.

Zbog svega navedenog Google je početkom ove godine privremeno stopirao dalji razvoj ovih naočara, ali kako prenose na The Telegraphu, ova kompanija u budućnosti planira da predstavi novu seriju proizvoda, a jedan od njih trebalo bi da bude i naslednik prvog modela Googlea Glass.

Nešto slično je još prošlog meseca objavio The Wall Street Journal, koji je najavio da će novi model možda stići već krajem ovog meseca.

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar