Суторина одмрзла односе ЦГ и БиХ

Председник Црне Горе Филип Вујановић данас је потписао указ о постављању Милана Лакића за амбасадора Црне Горе у Босни и Херцеговини, након што је Парламентарна скупштина БиХ одбила Резолуцију о Суторини због које је слање црногорског дипломате у суседну државу било одложено.

Регион 14.05.2015 | 14:19
Суторина одмрзла односе ЦГ и БиХ

Вујановић је, такође, примио амбасадора Лакића на завршни разговор пред преузимање дужности, преноси портал радио телевизије Црне Горе."Председник је нагласио потребу даљег унапређња односа двеју државе на основама развоја добросуседске сарадње и снажења стабилности региона.

Такође је истакао заједничку потребу две државе у коришћењу природних и економских ресурса за добро Црне Горе и БиХ и њених грађана”, саопштено је из Вујановићевог кабинета.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ синоћ није усвојио Предлог резолуције о Суторини, предлагача Дениса Бећировића из СДП-а који је тражио да се неприхватљивим, неутемељеним и штетним оцени Предлог уговора о граници између Црне Горе и БиХ, који је утврдио Савет министара БиХ почетком новембра прошле године и према којем би Суторина требало да остане у саставу Црне Горе.

Црногорско Министарство спољних послова и европских интеграција је поздравило одлуку Представничког дома у вези приморске превлаке код Херцег Новог која обухвата седам насељених места са око 1.600 грађана.Министарство одлуку сматра снажним исказом већинске воље становника БиХ да наставе развој и јачање одличних односа две земље, утемељених на принципима међународног права и вредностима добросуседске сарадње.

"Црна Гора понавља спремност да, у најскорије време, две земље потпишу финализовани Споразум о граници и тиме потврде демократски капацитет за решавање важних питања у непосредној комуникацији и наставе разговоре о бројним другим споразумима као и даљем јачању билатералне сарадње", поручили су из Министарства.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Требиње

14.05.2015 13:01

НЕКА НАМА НАСЕ БРАЦЕ У ЦРНОЈ ГОРИ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

14.05.2015 13:17

Која смијурија од назови држава и тзв. амбасадора. Црна Гора држава, да није смијешно било би жалосно. Више становника има једна београдска општина него цијела Црна Гора. А ни БиХ није ништа боља. Циркус од државе и накарадног уређења. И ове двије тзв. државе би нешто да граде и развијају. Умирем од смијеха. Предлажем да се БиХ и Црна Гора уједине у једну државу која би се звала Црна Босна и Гора Херцеговина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИКСИЦАНКА

14.05.2015 13:58

ЦРНА ГОРА , ОД ДАВНИНА , ЈЕ БИЛА КРОЗ ИСТОРИЈУ ВЕЛИКА И МОЦНА ДРЗАВА. ТЕСКО ХЕРЦЕГОВИНИ" СА ТАКВОМ ДРЗАВОМ"

Name

ре црни груја

14.05.2015 14:26

имас ли неку бољу јацу дрзаву да ниси мозда американац њемац рус или кинез.Ми имамо БиХ каква је таква је наса је.

Name

Искрен

14.05.2015 13:24

Суторина је наша босанска па ћемо је одузети милом или силом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

14.05.2015 14:11

ЗНА СЕ ЦИЈА ЈЕ СУТОРИНА,ДА ТИ ПОНОВО ПОНОВИМ БРАЦЕ ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ !

Name

Ре искрени

14.05.2015 15:04

Е јашта ћете... Откуд Босна на југу Херцеговине тј. на југозападу Црне Горе

Name

Морнар...

16.05.2015 07:58

ВАЉАЛО БИ ДА ИМАМО КОМАДИЋ МОРА НА ЈАДРАНУ.ТАДА БИ СТРАНКЕ СВЕ ПОКУПОВАЛЕ УЗ МОРЕ.

ОДГОВОРИТЕ