НБА плеј-оф: Ратници и Хокси на прагу финала!

Атланта Хокси и Голден Стејт Вориорси стигли су на корак до пласмана у финале својих конференција у плеј-офу НБА лиге.

Кошарка 14.05.2015 | 13:20
НБА плеј-оф: Ратници и Хокси на прагу финала!

Екипа Стива Кера је после враћеног брејка против Гризлиса у Мемфису одиграла још један сјајан меч на крилима Стефа Карија (3:2), па им недостаје само један тријумф за пласман у финале Запада – 98:78.

За разлику од дуела у Оукледну, далеко драматичније било је у Џорџији, пошто је Ал Хорфорд на само 1,9 секудни до краја погодио за вођсто (3:2) и победу против Вашингтон Визардса – 82:81.

Прилику да се пласира у финале Истока Атланта ће имати у ноћи између петка и суботе, када поново буде гостовала у главном граду Сједињених Америчких Држава, а исте ноћи Мемфис ће имати прилику да такође остане у животу и избори седми меч.

Наредне ноћи на програму су преостала два пара полуфинала, где се такође два тима налазе на корак до финала. Најпре ће на терен у Чикагу Булси и Кливленд Кавалирси (02.00), када ће Леброн Џејмс и другови покушати да реше серију, док ће, два и по часа касније, исту прилику имати и Лос Анђелес Клиперси у свом Стејплс Центру против Хјустон Рокитса.

Мало је недостајало да Хоксима поново пресуди 'Истина', пошто је прекаљени ветеран Пол Пирс на 15 секунди пре краја погодио тројку из корнера за вођство Визардса (80:78). Претходно ниједна од двеју екипа није успела да преломи меч, иако су оба тима имала по десет поена предности у појединим тренуцима, да би онда на сцену ступио Ол-Стар центар домаћина Ал Хорфорд. Денис Шредер није успео да положи лопту, тачније 'залепио' га је опорављени Џон Вол, али је Хорфорд био на правом месту и поред тројице противника успео да скочи и поентира.

"Нисам био уопште био планиран као фактор у последњој акцији. Када сам видео да Денис иде на полагање само са кренуо ка кошу", рекао је јунак Хорфорд, док је тренер Хокса Мајк Буденхолзер назвао његов потез – "страшним".

Управо је Хорфорд био и најбољи појединац меча – пошто је убацио 23 поена (9/17 за два, 1/1 за три), покупио 11 скокова (шест офанзивних) и пет блокираних шутева. Џеф Тиг додао је 14 поена (4/10 за два, 2/3 за три), пет асистенција, али и чак седам изгубљених лопти, исто толико уписао је и Пол Милсап (6/11 за два, 0/3 за три), уз седам скокова, док је Демар Керол оставарио дабл-дабл са по десет кошева и ухваћених лопти.

"Ови момци се боре, то је оно што ми се свиђа и због чега их волим. Они су имали само једну акцију више од нас и то је направило разлику", овако је меч у Атланти видео тренер гостију Ренди Витмен.

Бредли Бил наставио је тамо где је стао у четвртом мечу, пошто је поново био најефикаснији са 23 поена (8/16 за два, 1/5 за три), седам скокова, четири асистенције, три блокаде, али и пет изгубљених лопти. Визардсима за нови брејк није био довољан ни повратак Џона Вола, који је окончао дуел са 15 кошева (7/13 за два, 0/3 за три), четири ухваћене и седам успешно додатих лопти, као и шест 'продатих' лопти. Марићин Гортат додао је 14 поена (7/10 за два) и осам скокова, а Пол Пирс 11 (0/3 за два, 3/6 за три) и четири скока.

Иако се чинило да су Гризлиси брејком у Калифорнији преузели контролу и моментум у серији, Голден Стејт је поново показао да није случајно био најбоља екипа регуларног тока, као и једна, ако не и најбоља, шутерска екипа најјаче лиге света. Неизвесно је било само у уводних 12 минута, када су гости повели са 13 разилике, да би домаћи на крају треће деонице створили 17 поена вишка на крилима МВП регуларног тока Стефа Карија и његовог 'Спласх Бротхера' Клеј Томпсон.

"Ми смо као вино, када је у питању игра против Мемфиса. Што више времена пролази ми смо све бољи", рекао је Дрејмонд Грин, док је Стив Кер истакао одбрану свог тима – "Мислим да сам пре неколико мечева рекао да наша одбрана добра, али да није шампионска одбрана. Погрешио сам".

Клеј Томпсон је са 21 поеном (4/12 за два, 3/4 за три) био најефикаснији појединац сусрета, а осим поена забележио је четири скока и пет асистениција. Најбоље га је испратио Стеф Кари са три поена мање (0/3 за два, 6/13 за три), седам скокова, пет успешних додавања, шест украдних и пет изгубљених поседа. Сјајан је са клупе поново био Андре Игудала са 16 поена (5/7 за два, 2/3 за три), и по три скока и асистенције, док је Харисон Барнс убацио 14 кошева (1/3 за два, 3/5 за три).

"Њихова лопта има сјајан ток, што им омогућава да много конкрентије нападају и улазе под кош. Сви. Када радите тако нешто јако вас је тешко зауставити", сматра плеј гостију Мајк Конли.

Госте је предводио Марк Гасол са 18 поена (8/22 за два), 12 ухваћених лопти и шест асистенција, али је праву подршку имао само у Зеку Рендолфу (5/11 за два, 1/1 за три, 10ск) и Мајку Конлију (5/8 за два, 0/2 за три) који су додали по 13 поена, а једини двоцифрен још био је једино Џеф Грин са 10 кошева (5/11 за два, 0/2 за три). Мемфис још увек није убацио сто поена на једном мечу ове полуфиналне серије Запада.

Коментари / 0

Оставите коментар