NBA plej-of: Ratnici i Hoksi na pragu finala!

Atlanta Hoksi i Golden Stejt Voriorsi stigli su na korak do plasmana u finale svojih konferencija u plej-ofu NBA lige.

Košarka 14.05.2015 | 13:20
NBA plej-of: Ratnici i Hoksi na pragu finala!

Ekipa Stiva Kera je posle vraćenog brejka protiv Grizlisa u Memfisu odigrala još jedan sjajan meč na krilima Stefa Karija (3:2), pa im nedostaje samo jedan trijumf za plasman u finale Zapada – 98:78.

Za razliku od duela u Ouklednu, daleko dramatičnije bilo je u Džordžiji, pošto je Al Horford na samo 1,9 sekudni do kraja pogodio za vođsto (3:2) i pobedu protiv Vašington Vizardsa – 82:81.

Priliku da se plasira u finale Istoka Atlanta će imati u noći između petka i subote, kada ponovo bude gostovala u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država, a iste noći Memfis će imati priliku da takođe ostane u životu i izbori sedmi meč.

Naredne noći na programu su preostala dva para polufinala, gde se takođe dva tima nalaze na korak do finala. Najpre će na teren u Čikagu Bulsi i Klivlend Kavalirsi (02.00), kada će Lebron Džejms i drugovi pokušati da reše seriju, dok će, dva i po časa kasnije, istu priliku imati i Los Anđeles Klipersi u svom Stejpls Centru protiv Hjuston Rokitsa.

Malo je nedostajalo da Hoksima ponovo presudi 'Istina', pošto je prekaljeni veteran Pol Pirs na 15 sekundi pre kraja pogodio trojku iz kornera za vođstvo Vizardsa (80:78). Prethodno nijedna od dveju ekipa nije uspela da prelomi meč, iako su oba tima imala po deset poena prednosti u pojedinim trenucima, da bi onda na scenu stupio Ol-Star centar domaćina Al Horford. Denis Šreder nije uspeo da položi loptu, tačnije 'zalepio' ga je oporavljeni Džon Vol, ali je Horford bio na pravom mestu i pored trojice protivnika uspeo da skoči i poentira.

"Nisam bio uopšte bio planiran kao faktor u poslednjoj akciji. Kada sam video da Denis ide na polaganje samo sa krenuo ka košu", rekao je junak Horford, dok je trener Hoksa Majk Budenholzer nazvao njegov potez – "strašnim".

Upravo je Horford bio i najbolji pojedinac meča – pošto je ubacio 23 poena (9/17 za dva, 1/1 za tri), pokupio 11 skokova (šest ofanzivnih) i pet blokiranih šuteva. Džef Tig dodao je 14 poena (4/10 za dva, 2/3 za tri), pet asistencija, ali i čak sedam izgubljenih lopti, isto toliko upisao je i Pol Milsap (6/11 za dva, 0/3 za tri), uz sedam skokova, dok je Demar Kerol ostavario dabl-dabl sa po deset koševa i uhvaćenih lopti.

"Ovi momci se bore, to je ono što mi se sviđa i zbog čega ih volim. Oni su imali samo jednu akciju više od nas i to je napravilo razliku", ovako je meč u Atlanti video trener gostiju Rendi Vitmen.

Bredli Bil nastavio je tamo gde je stao u četvrtom meču, pošto je ponovo bio najefikasniji sa 23 poena (8/16 za dva, 1/5 za tri), sedam skokova, četiri asistencije, tri blokade, ali i pet izgubljenih lopti. Vizardsima za novi brejk nije bio dovoljan ni povratak Džona Vola, koji je okončao duel sa 15 koševa (7/13 za dva, 0/3 za tri), četiri uhvaćene i sedam uspešno dodatih lopti, kao i šest 'prodatih' lopti. Marićin Gortat dodao je 14 poena (7/10 za dva) i osam skokova, a Pol Pirs 11 (0/3 za dva, 3/6 za tri) i četiri skoka.

Iako se činilo da su Grizlisi brejkom u Kaliforniji preuzeli kontrolu i momentum u seriji, Golden Stejt je ponovo pokazao da nije slučajno bio najbolja ekipa regularnog toka, kao i jedna, ako ne i najbolja, šuterska ekipa najjače lige sveta. Neizvesno je bilo samo u uvodnih 12 minuta, kada su gosti poveli sa 13 razilike, da bi domaći na kraju treće deonice stvorili 17 poena viška na krilima MVP regularnog toka Stefa Karija i njegovog 'Splash Brothera' Klej Tompson.

"Mi smo kao vino, kada je u pitanju igra protiv Memfisa. Što više vremena prolazi mi smo sve bolji", rekao je Drejmond Grin, dok je Stiv Ker istakao odbranu svog tima – "Mislim da sam pre nekoliko mečeva rekao da naša odbrana dobra, ali da nije šampionska odbrana. Pogrešio sam".

Klej Tompson je sa 21 poenom (4/12 za dva, 3/4 za tri) bio najefikasniji pojedinac susreta, a osim poena zabeležio je četiri skoka i pet asistenicija. Najbolje ga je ispratio Stef Kari sa tri poena manje (0/3 za dva, 6/13 za tri), sedam skokova, pet uspešnih dodavanja, šest ukradnih i pet izgubljenih poseda. Sjajan je sa klupe ponovo bio Andre Igudala sa 16 poena (5/7 za dva, 2/3 za tri), i po tri skoka i asistencije, dok je Harison Barns ubacio 14 koševa (1/3 za dva, 3/5 za tri).

"Njihova lopta ima sjajan tok, što im omogućava da mnogo konkrentije napadaju i ulaze pod koš. Svi. Kada radite tako nešto jako vas je teško zaustaviti", smatra plej gostiju Majk Konli.

Goste je predvodio Mark Gasol sa 18 poena (8/22 za dva), 12 uhvaćenih lopti i šest asistencija, ali je pravu podršku imao samo u Zeku Rendolfu (5/11 za dva, 1/1 za tri, 10sk) i Majku Konliju (5/8 za dva, 0/2 za tri) koji su dodali po 13 poena, a jedini dvocifren još bio je jedino Džef Grin sa 10 koševa (5/11 za dva, 0/2 za tri). Memfis još uvek nije ubacio sto poena na jednom meču ove polufinalne serije Zapada.

Komentari / 0

Ostavite komentar