Едге ће бити Мицрософтов најсигурнији броwсер

Једна од највећих карактеристика Wиндоwса 10 јесте фокус на повећање сигурности, али ово није лимитирано само на оперативни систем, јер ће Мицрософт лансирати Едге као најсигурнији броwсер.

Информационе технологије 13.05.2015 | 09:36
Едге ће бити Мицрософтов најсигурнији броwсер

У посту, објављеном на Едге Дев блогу, тим који ради на новом прегледачу објавио је неке детаље о сигурносним функцијама које стижу уз Wиндоwс 10. Нови броwсер ће користити неке познате технологије, као што су СмартСцреен, Цертифицате Репутатион чекирање ХТТПС лоцк симбола и ЕВ Церт греен бар.

Али, Едге ће имати и неке нове функције и могућности, као што је интегрисање додатне заштите, која долази уз ХТТП2 и најновији ТЛС стандард.

Едге ће интегрисати и неке од Wиндоwс 10 напредних сигурносних опција. Прво, онлине аутентификација ће бити значајно сигурнија са подршком за Wиндоwс Пасспорт. Друго, ЕдгеХТМЛ енџин за рендеровање ће се покретати у апп цонтаинер сандбоxу, као и остале Wиндоwс Сторе апликације. Поред овога, како је Едге апликација моћи ће брзо и лако да се ажурира преко Сторе-а, без потреба да корисник ишта ради.

На крају, за оне проблеме које Мицрософт још није пронашао, постојаће буг боунтy програм. Све у свему, јасно је да Мицрософт шаље јасну поруку да за Едге припрема јасан и комплексан пакет функција, који је сигурнији од било чега што је компанија до сада испоручивала.

Извор: б 92

Коментари / 0

Оставите коментар