Још једна "држава" - "Краљевина Енклава"

Између Хрватске и Словеније, само 50 километара од Загреба, један Пољак је основао "најмању државу у Европи" од 100 квадратних метара, пишу данас хрватски медији.

Регион 12.05.2015 | 19:15
Још једна "држава" - "Краљевина Енклава"

Након што је Вид Једличка између Хрватске и Србије успоставио фиктивну државу "Либерланд", исто је урадио и Пољак К. Врона, објавио је сајт 24сата.хр.

"Краљевину Енклаву" основао на земљишту између словеначке Брезовице при Метлики и Брезовице Жумберачке, 50 километара од Загреба.

Иако нема велику територију, "Краљевина Енклава" има своје странице на интернету, као и профиле на друштвеним мрежама Твитеру и Фејсбуку.

Врона је себе прогласио за "краља" и на изборима одабрао неколико министара.

"Краљевина Енклава" још нема заставу ни главни град, али зато има мото - "грађани целог света", као и валуту - "догекоин".

Службени језици нове "државе" су енглески, пољски, хрватски, словеначки и кинески, а ова нова "микронација" већ има 134 "држављана", наводи хрватски портал.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Лија

12.05.2015 17:22

Прије више од двадесет година, настала је прва независна држава на територији бивше БиХ, а то је Република Булози. Становници ове државе познати су као један мирољубив и надасве радан народ, и познати су као Буложани. Држава се простире на око 4,5 квадратних километара и налази се источно од Сарајева. Богата је рудом познатом као руда ништа. Историјски значај ове мале државе је у томе што су још у камено доба њени тадашњи становници направили царински прелаз према садашњем Сарајеву. Ништа није могло проћи без царине, јер у то вријеме није било мита и корупције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

13.05.2015 13:50

А како назвати Маочу и Бочињу гдје полиција не улази,без барем 150 припадника Сипе?

ОДГОВОРИТЕ