НАТО да прекине провоцирање сукоба

Ратни пожар који се усљед свјесног немара НАТО структура са Косова шири на Македонију пријети да поново "запали" цијели Балкан, упозоравају из Мировног покрета "Не у рат, не у НАТО".

Регион 12.05.2015 | 17:40
НАТО да прекине провоцирање сукоба

"Недавни трагични догађаји однијели су живот више од 20 људи. Узрочник ове погибије је активност наоружане терористичке групе, која је Македонију ушла са територије Косова, лажне државе за чију би спољну и унутрашњу безбједност требало да гарантује НАТО пакт", наводе из ове организације.

Из организације "Не у рат, не у НАТО", указују да је, умјесто обећаног примјера мира, демократије и стабилности, Косово и Метохија данас друштво огрезло у корупцији и централни генератор криминала и тероризма у Европи.

У саопштењу се наводи да, не само да моћне НАТО структуре на Косову нису учиниле ништа да спријече улазак терориста, већ је генерални секретар ове организације Јенс Столтенберг крајње лицемјерно позвао на "свеобухватну истрагу догађаја" и "уздржаност" македонске полиције у обрачуну са тероризмом.

"Толико о основаности ставова наших домаћих лобиста да је НАТО `кључни фактор мира и стабилности на Балкану`. Штавише, забрињава што поједини истакнути носиоци мисли о безусловном уласку Црне Горе у НАТО показују отворене симпатије према терористима у Македонији", упозоравају из Покрета "Не у рат, не у НАТО".

Из ове организације апелују да сви грађани Македоније допринесу смиривању ситуације, посебно се обраћајући припадницима албанске мањине да не насједају на споља припремљене провокације мрачних структура моћи, инструисаних од НАТО и новопостављеног америчког амбасадора у Скопљу Џеса Бејлија, познатог "стручњака" за обојене револуције.

Они који желе рат и нестабилност у конкретном случају најмање воде рачуна о интересу македонских Албанаца, наводе из Мировног покрета.

Мировни Покрет "Не у рат не у НАТО" шаље поруку мира, позива НАТО пакт да прекине да провоцира међунационалне сукобе на Балкану и апелује да кључни фактори у међународној заједници допринесу смиривању тензија у Македонији.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

007

12.05.2015 15:50

Ако земље,чланице НАТО-а,пречутно прелазе преко проблема на Балкану,онда су директни кривци и за Куманово као и та Бочиње те Маочу.А шта да се деси 11.09 опет у САД???????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

12.05.2015 17:04

Уцк је продузена рука од Нато и њене вјерне слуге

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хурааа

12.05.2015 17:09

Неце се висе поновити 11.09....Процитани су ал су затаскали.Сада пребацују лопту на други дио терена да скрену пазњу са проблема гдје су раскринкани. Америка узроковала све сто не ваља,па као њима се обрацати за помоц??? Русија И Кина не моле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боxy_Цо

13.05.2015 11:08

То су исто урадили крвници и 90- тих година и посвадјали народ који се убијао.Нека се Бог смилује свим душама ма које да су националности а које су изгубиле живот, али време је да сви погледамо истини у очи.Није крив ни "четник" ни "балија" ни "усташа" криве су америка и европа које сва зла и праве већ деценијама.....

ОДГОВОРИТЕ