NATO da prekine provociranje sukoba

Ratni požar koji se usljed svjesnog nemara NATO struktura sa Kosova širi na Makedoniju prijeti da ponovo "zapali" cijeli Balkan, upozoravaju iz Mirovnog pokreta "Ne u rat, ne u NATO".

Region 12.05.2015 | 17:40
NATO da prekine provociranje sukoba

"Nedavni tragični događaji odnijeli su život više od 20 ljudi. Uzročnik ove pogibije je aktivnost naoružane terorističke grupe, koja je Makedoniju ušla sa teritorije Kosova, lažne države za čiju bi spoljnu i unutrašnju bezbjednost trebalo da garantuje NATO pakt", navode iz ove organizacije.

Iz organizacije "Ne u rat, ne u NATO", ukazuju da je, umjesto obećanog primjera mira, demokratije i stabilnosti, Kosovo i Metohija danas društvo ogrezlo u korupciji i centralni generator kriminala i terorizma u Evropi.

U saopštenju se navodi da, ne samo da moćne NATO strukture na Kosovu nisu učinile ništa da spriječe ulazak terorista, već je generalni sekretar ove organizacije Jens Stoltenberg krajnje licemjerno pozvao na "sveobuhvatnu istragu događaja" i "uzdržanost" makedonske policije u obračunu sa terorizmom.

"Toliko o osnovanosti stavova naših domaćih lobista da je NATO `ključni faktor mira i stabilnosti na Balkanu`. Štaviše, zabrinjava što pojedini istaknuti nosioci misli o bezuslovnom ulasku Crne Gore u NATO pokazuju otvorene simpatije prema teroristima u Makedoniji", upozoravaju iz Pokreta "Ne u rat, ne u NATO".

Iz ove organizacije apeluju da svi građani Makedonije doprinesu smirivanju situacije, posebno se obraćajući pripadnicima albanske manjine da ne nasjedaju na spolja pripremljene provokacije mračnih struktura moći, instruisanih od NATO i novopostavljenog američkog ambasadora u Skoplju Džesa Bejlija, poznatog "stručnjaka" za obojene revolucije.

Oni koji žele rat i nestabilnost u konkretnom slučaju najmanje vode računa o interesu makedonskih Albanaca, navode iz Mirovnog pokreta.

Mirovni Pokret "Ne u rat ne u NATO" šalje poruku mira, poziva NATO pakt da prekine da provocira međunacionalne sukobe na Balkanu i apeluje da ključni faktori u međunarodnoj zajednici doprinesu smirivanju tenzija u Makedoniji.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

007

12.05.2015 15:50

Ako zemlje,članice NATO-a,prečutno prelaze preko problema na Balkanu,onda su direktni krivci i za Kumanovo kao i ta Bočinje te Maoču.A šta da se desi 11.09 opet u SAD???????

ODGOVORITE
Name

Md

12.05.2015 17:04

Uck je produzena ruka od Nato i njene vjerne sluge

ODGOVORITE
Name

Huraaa

12.05.2015 17:09

Nece se vise ponoviti 11.09....Procitani su al su zataskali.Sada prebacuju loptu na drugi dio terena da skrenu paznju sa problema gdje su raskrinkani. Amerika uzrokovala sve sto ne valja,pa kao njima se obracati za pomoc??? Rusija I Kina ne mole.

ODGOVORITE
Name

Boxy_Co

13.05.2015 11:08

To su isto uradili krvnici i 90- tih godina i posvadjali narod koji se ubijao.Neka se Bog smiluje svim dušama ma koje da su nacionalnosti a koje su izgubile život, ali vreme je da svi pogledamo istini u oči.Nije kriv ni "četnik" ni "balija" ni "ustaša" krive su amerika i evropa koje sva zla i prave već decenijama.....

ODGOVORITE