Хаџић враћен у Хаг

Горан Хаџић отпутовао је прије два дана у Хаг на контролни љекарски преглед, а наредних дана би требало да се врати у Србију, рекао је Срни његов адвокат Зоран Живановић.

Регион 10.05.2015 | 10:38
Хаџић враћен у Хаг

"То је контролни преглед који се врши периодично после узимања терапије. Контрола се врши у Холандији, јер је тамо почео лечење и тамо се практично и лечи", рекао је Живановић.

Он је објаснио да је Хаџић отпутовао у Хаг у складу са предвиђеном процедуром, односно полиција Србије га је отпратила и предала га тамошњим властима.

Горанка Хаџић, сестра бившег предсједник Републике Српске Крајине, потврдила је Срни да је њен брат враћен у Шевенинген.

"Горан је у Шевенинген враћен још прошле недеље. Све ми је некако чудновато и обавијено велом тајне. Не бих ништа да коментаришем, јер заиста не знам шта је ту по среди", рекла је Горанка Хаџић.

Хашки трибунал пустио је 16. априла Хаџића на привремену слободу из здравствених разлога.

Суђење Хаџићу је у прекиду од октобра 2014. године када му је позлило у судском притвору.

Хаџић је оболио од тешке врсте рака на мозгу, који не може да се оперише.

Према оптужници, Хаџић се терети за прогон Хрвата на расној, вјерској и политичкој основи, за истребљење, убиства, незаконито притварање, мучење, нечовјечна дјела, депортацију и присилно премјештање од 1991. до 1993. године у источној Славонији и Книнској Крајини.

Извор: Срна

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

дејанпд

10.05.2015 10:01

Каква судбина! Живиш на подручју гдје су ти преци живјели вјековима, бранили од разних агресора и одбранили, чак и онда када су комшије били уз агресоре фашисте и нацисте, поклале и иселиле, опростиш им након што си их побједио и наставиш живот с њима,а пола вијека касније они то понове на теби,дјеци и унуцима,овај пут успјешно и побију и иселе 90%, тј.заврше посао започет давно,али што је најгоре или најтрагичније, оптуже тебе у избјеглиштву да си етнички чистио, вршио депортације, масовна пресељења итд. Откад је свијета, мислим да Бог није видио нешто морбидније и трагичније од овог што раде САД и ЕУ такозване демократе, да Бог да да им се врати на најгори начин,а хоће већ се назире...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Книн

10.05.2015 13:12

Колико остало хрвата за вријеме Републике српске крајине вјероватно ни један сви су протјеани или побијени то сватко зна КО је мало старији и КО је зивил на том простору тих година.Србија је зртвовала свој народ зарад неке велике србије а онда ин издала кад је изгубила снагу.

Name

Мд

10.05.2015 14:00

Мора вуциц да показе да је тата на Хадјицу посто несмије на уцитељу Воји

ОДГОВОРИТЕ