Hadžić vraćen u Hag

Goran Hadžić otputovao je prije dva dana u Hag na kontrolni ljekarski pregled, a narednih dana bi trebalo da se vrati u Srbiju, rekao je Srni njegov advokat Zoran Živanović.

Region 10.05.2015 | 10:38
Hadžić vraćen u Hag

"To je kontrolni pregled koji se vrši periodično posle uzimanja terapije. Kontrola se vrši u Holandiji, jer je tamo počeo lečenje i tamo se praktično i leči", rekao je Živanović.

On je objasnio da je Hadžić otputovao u Hag u skladu sa predviđenom procedurom, odnosno policija Srbije ga je otpratila i predala ga tamošnjim vlastima.

Goranka Hadžić, sestra bivšeg predsjednik Republike Srpske Krajine, potvrdila je Srni da je njen brat vraćen u Ševeningen.

"Goran je u Ševeningen vraćen još prošle nedelje. Sve mi je nekako čudnovato i obavijeno velom tajne. Ne bih ništa da komentarišem, jer zaista ne znam šta je tu po sredi", rekla je Goranka Hadžić.

Haški tribunal pustio je 16. aprila Hadžića na privremenu slobodu iz zdravstvenih razloga.

Suđenje Hadžiću je u prekidu od oktobra 2014. godine kada mu je pozlilo u sudskom pritvoru.

Hadžić je obolio od teške vrste raka na mozgu, koji ne može da se operiše.

Prema optužnici, Hadžić se tereti za progon Hrvata na rasnoj, vjerskoj i političkoj osnovi, za istrebljenje, ubistva, nezakonito pritvaranje, mučenje, nečovječna djela, deportaciju i prisilno premještanje od 1991. do 1993. godine u istočnoj Slavoniji i Kninskoj Krajini.

Izvor: Srna

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

dejanpd

10.05.2015 10:01

Kakva sudbina! Živiš na području gdje su ti preci živjeli vjekovima, branili od raznih agresora i odbranili, čak i onda kada su komšije bili uz agresore fašiste i naciste, poklale i iselile, oprostiš im nakon što si ih pobjedio i nastaviš život s njima,a pola vijeka kasnije oni to ponove na tebi,djeci i unucima,ovaj put uspješno i pobiju i isele 90%, tj.završe posao započet davno,ali što je najgore ili najtragičnije, optuže tebe u izbjeglištvu da si etnički čistio, vršio deportacije, masovna preseljenja itd. Otkad je svijeta, mislim da Bog nije vidio nešto morbidnije i tragičnije od ovog što rade SAD i EU takozvane demokrate, da Bog da da im se vrati na najgori način,a hoće već se nazire...

ODGOVORITE
Name

Knin

10.05.2015 13:12

Koliko ostalo hrvata za vrijeme Republike srpske krajine vjerovatno ni jedan svi su protjeani ili pobijeni to svatko zna KO je malo stariji i KO je zivil na tom prostoru tih godina.Srbija je zrtvovala svoj narod zarad neke velike srbije a onda in izdala kad je izgubila snagu.

Name

Md

10.05.2015 14:00

Mora vucic da pokaze da je tata na Hadjicu posto nesmije na ucitelju Voji

ODGOVORITE