Мадрид: Бердих на Рафу у полуфиналу!

Трећи носилац Рафаел Надал савладао је Григора Димитрова са 6:3, 6:4 и пласирао се у полуфинале турнира из Мастерс 1000 серије у Мадриду. У полуфиналу ће се Надал састати са Томашом Бердихом, који је савладао Џона Изнера са 3:6, 7:6 (7-1), 7:6 (7-1).

Тенис 08.05.2015 | 22:30
Мадрид: Бердих на Рафу у полуфиналу!

Шпанац је тако добио и шести међусобни дуел са Димитровом, одиграо је солидан меч и на путу је да освоји пету титулу у Мадриду.

Меч није био нарочито високог квалитета, а у првом сету пресудан је био шести гем – после три узастопна брејка, Надал је успео да спасе две брејк лопте и сачува свој сервис за вођство 4:2. До краја је Рафа направио још један брејк и први сет освојио је са 6:3.

Димитров је пружио јачи отпор у другом сету, али га је бекхенд ипак издао када је било најпотребније, а био је и нервозан у одлучујућим тренуцима.

Повео је Григор са 3:1, али је Надал вратио брејк за 3:3. При резултату 4:4 Димитров је створио брејк лопту, али је бекхенд слајс послао у аут, после чега је Шпанац повео са 5:4.

Бугарин је био под притиском и није издржао – водио је 40:30, али је Надал ипак стигао до меч лопте. Прву је Димитров спасао, али на другој је Надал завршио посао за сат и 49 минута игре.

У другом четвртфиналу горњег дела жреба Џон Изнер није претпрео ниједан брејк, али је изгубио меч. У тај брејку другог сета Американац је имао меч лопту при вођству 6:5, али није успео да врати Бердихов први сервис.

У наставку је Чех лепим форхенд волејом изборио сет лопту, коју је реализовао после Изнерове грешке. У тај брејку трећег сета било је знатно мање драматично, пошто је Бердих био убедљив и остварио је 30. тријумф у сезони.

Надал против Бердиха води са 18-4 у међусобном скору, а Чех је недавно на Аустралијан опену прекинуо низ од 17 пораза од Шпанца и славио је са 6:2, 6:0, 7:6 (7-5).

Коментари / 0

Оставите коментар