Madrid: Berdih na Rafu u polufinalu!

Treći nosilac Rafael Nadal savladao je Grigora Dimitrova sa 6:3, 6:4 i plasirao se u polufinale turnira iz Masters 1000 serije u Madridu. U polufinalu će se Nadal sastati sa Tomašom Berdihom, koji je savladao Džona Iznera sa 3:6, 7:6 (7-1), 7:6 (7-1).

Tenis 08.05.2015 | 22:30
Madrid: Berdih na Rafu u polufinalu!

Španac je tako dobio i šesti međusobni duel sa Dimitrovom, odigrao je solidan meč i na putu je da osvoji petu titulu u Madridu.

Meč nije bio naročito visokog kvaliteta, a u prvom setu presudan je bio šesti gem – posle tri uzastopna brejka, Nadal je uspeo da spase dve brejk lopte i sačuva svoj servis za vođstvo 4:2. Do kraja je Rafa napravio još jedan brejk i prvi set osvojio je sa 6:3.

Dimitrov je pružio jači otpor u drugom setu, ali ga je bekhend ipak izdao kada je bilo najpotrebnije, a bio je i nervozan u odlučujućim trenucima.

Poveo je Grigor sa 3:1, ali je Nadal vratio brejk za 3:3. Pri rezultatu 4:4 Dimitrov je stvorio brejk loptu, ali je bekhend slajs poslao u aut, posle čega je Španac poveo sa 5:4.

Bugarin je bio pod pritiskom i nije izdržao – vodio je 40:30, ali je Nadal ipak stigao do meč lopte. Prvu je Dimitrov spasao, ali na drugoj je Nadal završio posao za sat i 49 minuta igre.

U drugom četvrtfinalu gornjeg dela žreba Džon Izner nije pretpreo nijedan brejk, ali je izgubio meč. U taj brejku drugog seta Amerikanac je imao meč loptu pri vođstvu 6:5, ali nije uspeo da vrati Berdihov prvi servis.

U nastavku je Čeh lepim forhend volejom izborio set loptu, koju je realizovao posle Iznerove greške. U taj brejku trećeg seta bilo je znatno manje dramatično, pošto je Berdih bio ubedljiv i ostvario je 30. trijumf u sezoni.

Nadal protiv Berdiha vodi sa 18-4 u međusobnom skoru, a Čeh je nedavno na Australijan openu prekinuo niz od 17 poraza od Španca i slavio je sa 6:2, 6:0, 7:6 (7-5).

Komentari / 0

Ostavite komentar