КЛС: Звезда разбила Константина у Нишу за 4-0!

Кошаркаши Црвене звезде декласирали су Константин у Нишу са 87:60 у четвртом колу Суперлиге Србије и тако су задржали максимални учинак.

Кошарка 08.05.2015 | 21:40
КЛС: Звезда разбила Константина у Нишу за 4-0!

Звезда је средином прве четвртие створила двоцифрени вишак, а највећа предност била је +36, па су црвено-бели рутински стигли до тријумфа.

Баш као и на мечу са Тамишем, тренер Радоњић искористио је прилику да равномерно распореди минуте, тако да су најмлађи играчи добили већу прилику.

Марко Тејић провео је највише времена на терену, 31 минут, и за то време забележио је 10 поена (4-6 из игре), 6 скокова и 2 асистенције. Никола Ребић дао је 2 поена (1-5 из игре за 14 мин), уз по 3 скока и асистенције, док је Ђорђе Каплановић имао 2 поена (1-1 из игре за 10 мин).

Најефикаснији код црвено-белих био је Лука Митровић са 13 поена (5-8 из игре, 11ск), Немања Дангубић постигао је 11 поена, а Чарлс Џенкинс и Јака Блажич по 10.

Код домаћих, који сада имају скор 0-4, Остојић је био најефикаснији са 12 поена, Војин Величковић имао је 11 поена, а Петар Деспотовић додао је 10 поена и 4 асистенције.

У следећем колу Звезда дочекује ФМП Железник, док Константин гостује Мега Лексу у Сремској Митровици.

СЛ, четврто коло:
Константин – Црвена звезда 60:87
субота:
17.00 ФМП Железник – Војводина
19.00 Тамиш – Мега Лекс
21.00 Партизан – Металац

Тренер Радоњић је на мечу са Тамишем одморио Маркуса Вилијамса, а сада је Американац био у стартној постави.

Црвено-бели су нешто опуштеније почели меч, Константин се држао до 6:6, али онда је уследила тројка Јовића, узастопни кошеви Марјановића и контра Митровића за 17:8, после чега је тренер Цветковић затражио тајм аут.

Јовић је био посебно мотивисан пред својим Нишлијама, убацио је седам поена у првој четвртини, а Звезда је брзо дошла до двоцифреног вишка, па се прва четвртина завршила са 24:13.

Серијом 8-0, уз тројке Џенкинса и Митровића, Звезда је дошла до +19, а онда је Деспотовић са пет поена у низу и лепом асистенцијом узвратио истом мером.

Међутим, разлика у квалитету била је очигледна – црвено-бели су лако поентирали, видели смо неколико закуцавања, алеј-уп Дангубића и Митровића, а већ на два минута до полувремена у игру је ушао и Ребић.

Предност је све време расла, а после закуцавања Дангубића на крају првог полувремена било је 50:25.

Константин је серијом 5:0 почео трећи период, али Звезда се уозбиљила и наставила да увећава предност. Играло се у прилично спором темпу, вишак црвено-белих постајао је све већи, а после кошта Митровића на крају трећег периода било је 73:39.

У последњем периоду гости су се мало опустили, заиграли су и Ребић и Каплановић, па се чинило да ће Константин спустити разлику на испод двадесет поена. Међутим, то се није догодило и Звезда је остварила још једну више него убедљиву победу.

Коментари / 0

Оставите коментар