KLS: Zvezda razbila Konstantina u Nišu za 4-0!

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Konstantin u Nišu sa 87:60 u četvrtom kolu Superlige Srbije i tako su zadržali maksimalni učinak.

Košarka 08.05.2015 | 21:40
KLS: Zvezda razbila Konstantina u Nišu za 4-0!

Zvezda je sredinom prve četvrtie stvorila dvocifreni višak, a najveća prednost bila je +36, pa su crveno-beli rutinski stigli do trijumfa.

Baš kao i na meču sa Tamišem, trener Radonjić iskoristio je priliku da ravnomerno rasporedi minute, tako da su najmlađi igrači dobili veću priliku.

Marko Tejić proveo je najviše vremena na terenu, 31 minut, i za to vreme zabeležio je 10 poena (4-6 iz igre), 6 skokova i 2 asistencije. Nikola Rebić dao je 2 poena (1-5 iz igre za 14 min), uz po 3 skoka i asistencije, dok je Đorđe Kaplanović imao 2 poena (1-1 iz igre za 10 min).

Najefikasniji kod crveno-belih bio je Luka Mitrović sa 13 poena (5-8 iz igre, 11sk), Nemanja Dangubić postigao je 11 poena, a Čarls Dženkins i Jaka Blažič po 10.

Kod domaćih, koji sada imaju skor 0-4, Ostojić je bio najefikasniji sa 12 poena, Vojin Veličković imao je 11 poena, a Petar Despotović dodao je 10 poena i 4 asistencije.

U sledećem kolu Zvezda dočekuje FMP Železnik, dok Konstantin gostuje Mega Leksu u Sremskoj Mitrovici.

SL, četvrto kolo:
Konstantin – Crvena zvezda 60:87
subota:
17.00 FMP Železnik – Vojvodina
19.00 Tamiš – Mega Leks
21.00 Partizan – Metalac

Trener Radonjić je na meču sa Tamišem odmorio Markusa Vilijamsa, a sada je Amerikanac bio u startnoj postavi.

Crveno-beli su nešto opuštenije počeli meč, Konstantin se držao do 6:6, ali onda je usledila trojka Jovića, uzastopni koševi Marjanovića i kontra Mitrovića za 17:8, posle čega je trener Cvetković zatražio tajm aut.

Jović je bio posebno motivisan pred svojim Nišlijama, ubacio je sedam poena u prvoj četvrtini, a Zvezda je brzo došla do dvocifrenog viška, pa se prva četvrtina završila sa 24:13.

Serijom 8-0, uz trojke Dženkinsa i Mitrovića, Zvezda je došla do +19, a onda je Despotović sa pet poena u nizu i lepom asistencijom uzvratio istom merom.

Međutim, razlika u kvalitetu bila je očigledna – crveno-beli su lako poentirali, videli smo nekoliko zakucavanja, alej-up Dangubića i Mitrovića, a već na dva minuta do poluvremena u igru je ušao i Rebić.

Prednost je sve vreme rasla, a posle zakucavanja Dangubića na kraju prvog poluvremena bilo je 50:25.

Konstantin je serijom 5:0 počeo treći period, ali Zvezda se uozbiljila i nastavila da uvećava prednost. Igralo se u prilično sporom tempu, višak crveno-belih postajao je sve veći, a posle košta Mitrovića na kraju trećeg perioda bilo je 73:39.

U poslednjem periodu gosti su se malo opustili, zaigrali su i Rebić i Kaplanović, pa se činilo da će Konstantin spustiti razliku na ispod dvadeset poena. Međutim, to se nije dogodilo i Zvezda je ostvarila još jednu više nego ubedljivu pobedu.

Komentari / 0

Ostavite komentar