Видео: Богдан одлази у НБА!

Тако бар тврде статистика и традиција... Руди Фернандез, Никола Миротић, Рики Рубио... Богдан?

Кошарка 09.05.2015 | 08:40
Видео: Богдан одлази у НБА!

Богдан Богдановић је већ ушао у анале европске кошарке пошто је поновио оно што је пре њега успело само Николи Миротићу – освојио је награду „Звезда у успону“ други пут заредом! Он је тако крунисао сјајну сезону у Фенербахчеу, где је убрзо постао један од носилаца игре упркос томе што је међу млађима у екипи.

Богдан је ову титулу освојио тако што је победио у избору у друштву Чеди Османа, Марија Хезоње, Дарија Шарића, Луке Митровића. Питање које се сада намеће је – да ли ће Богдановић кренути корацима својих претходника и отићи у НБА? Статистика и традиција кажеу да хоће!

Наиме, чак седам од претходних осам кошаркаша који су освајали награду за најбољег младог играча Евролиге завршило је у најјачој кошаркашкој лиги на свету. Занимљиво, једино Новици Величковићу то није пошло за руком од последњих осам победника. Поред њега, још само Еразем Лорбек од добитника ове награде није испробао паркет НБА лиге.

Костас Папаниколау (2012/13) – Хјустон Рокетс

Никола Миротић (2010/12) – Чикаго Булс

Рики Рубио (2009/10) – Мисетоа Томбервулфс

Данило Галинари (2007/09) – Њујорк Никс

Руди Фернандез (2006/07) – Портланд Блејзерс

Андреа Барњани (2005/06) – Торонто Рапторс

Његова НБА права поседују Финикс Санси, тако да би, по узору на своје претходнике, врло брзо, после сезону, две – могао да се отисне преко баре и окуша тамо где играју најбољи!

Коментари / 0

Оставите коментар