Video: Bogdan odlazi u NBA!

Tako bar tvrde statistika i tradicija... Rudi Fernandez, Nikola Mirotić, Riki Rubio... Bogdan?

Košarka 09.05.2015 | 08:40
Video: Bogdan odlazi u NBA!

Bogdan Bogdanović je već ušao u anale evropske košarke pošto je ponovio ono što je pre njega uspelo samo Nikoli Mirotiću – osvojio je nagradu „Zvezda u usponu“ drugi put zaredom! On je tako krunisao sjajnu sezonu u Fenerbahčeu, gde je ubrzo postao jedan od nosilaca igre uprkos tome što je među mlađima u ekipi.

Bogdan je ovu titulu osvojio tako što je pobedio u izboru u društvu Čedi Osmana, Marija Hezonje, Darija Šarića, Luke Mitrovića. Pitanje koje se sada nameće je – da li će Bogdanović krenuti koracima svojih prethodnika i otići u NBA? Statistika i tradicija kažeu da hoće!

Naime, čak sedam od prethodnih osam košarkaša koji su osvajali nagradu za najboljeg mladog igrača Evrolige završilo je u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Zanimljivo, jedino Novici Veličkoviću to nije pošlo za rukom od poslednjih osam pobednika. Pored njega, još samo Erazem Lorbek od dobitnika ove nagrade nije isprobao parket NBA lige.

Kostas Papanikolau (2012/13) – Hjuston Rokets

Nikola Mirotić (2010/12) – Čikago Buls

Riki Rubio (2009/10) – Misetoa Tombervulfs

Danilo Galinari (2007/09) – Njujork Niks

Rudi Fernandez (2006/07) – Portland Blejzers

Andrea Barnjani (2005/06) – Toronto Raptors

Njegova NBA prava poseduju Finiks Sansi, tako da bi, po uzoru na svoje prethodnike, vrlo brzo, posle sezonu, dve – mogao da se otisne preko bare i okuša tamo gde igraju najbolji!

Komentari / 0

Ostavite komentar