Сан Антонио остао без титуле, али играчи неће да се раздвоје!

Једна ера је готова. Ту реченицу користили су скоро сви медији када је трофејни тим Сан Антонија, као шампион НБА лиге пун искусних играча - овог маја испао у првом колу плеј-офа после седам мечева са Лос Анђелес Клиперсима. Обично, тимови који неславно заврше сезону, одмах се разиђу, играчи похрле на одморе после напорних месеци, али... Сан Антонио Спарси нису обичан тим.

Кошарка 08.05.2015 | 23:00
Сан Антонио остао без титуле, али играчи неће да се раздвоје!

Уместо да се, како то обично бива, поздраве једни са другима, окрену се својим породицима и оду што даље, свако у свом правцу, или - уместо да се разиђу за сва времена, као што им скоро сви предвиђали, Спарси су решили да остану на окупу.

Да, иако Тим Данкан има 38 година, иако Ману Ђинобили има 37 а тони Паркер 33, и иако чак десеторица кошаркаша из овог клуба (Ејрес, Бејнс, Белинелли, Бонер, Данкан, Ђинобили, Грин, Џозеф, Леонард, Вилијамс) сада више немају апсолутно никакве обавезе према Спарсима јер су им истекли уговори... остали су на окупу.

Малтене цео тим, уз три изузетка, окупио се на једном полигону и заиграо - пејнтбол.

Вероватно је идејни творац овог дружења сјајни ветеран Тим Данкан, велики заљубљеник у ову игру са прилагођеним оружјем, у коме се тимови надмећу користећи муницију у виду куглица са бојом не би ли освојили супарничку заставу или, просто, елиминисали ривале.

Не знамо како Тони Паркер јуриша ван паркета, да ли Борис Дијао уме да се шуња и колико је прецизан Тим Данкан, једини играч са драфта 1997. који је и даље у најјачој лиги.

Али, чињеница да су и даље на окупу, као да нешто поручује.

Нечија ера је, можда, и готова. Само... Сан Антонио Спарси по свој прилици на тако нешто и не помишљају, ма колико да је некима од од њих истекао уговор, и ма колико им говорили "престари сте ви за ово".

За игру нико није стар.

А Спарси се и ван паркета и на паркету - играју. И, изгледа да планирају то и да наставе.

Коментари / 0

Оставите коментар