San Antonio ostao bez titule, ali igrači neće da se razdvoje!

Jedna era je gotova. Tu rečenicu koristili su skoro svi mediji kada je trofejni tim San Antonija, kao šampion NBA lige pun iskusnih igrača - ovog maja ispao u prvom kolu plej-ofa posle sedam mečeva sa Los Anđeles Klipersima. Obično, timovi koji neslavno završe sezonu, odmah se raziđu, igrači pohrle na odmore posle napornih meseci, ali... San Antonio Sparsi nisu običan tim.

Košarka 08.05.2015 | 23:00
San Antonio ostao bez titule, ali igrači neće da se razdvoje!

Umesto da se, kako to obično biva, pozdrave jedni sa drugima, okrenu se svojim porodicima i odu što dalje, svako u svom pravcu, ili - umesto da se raziđu za sva vremena, kao što im skoro svi predviđali, Sparsi su rešili da ostanu na okupu.

Da, iako Tim Dankan ima 38 godina, iako Manu Đinobili ima 37 a toni Parker 33, i iako čak desetorica košarkaša iz ovog kluba (Ejres, Bejns, Belinelli, Boner, Dankan, Đinobili, Grin, Džozef, Leonard, Vilijams) sada više nemaju apsolutno nikakve obaveze prema Sparsima jer su im istekli ugovori... ostali su na okupu.

Maltene ceo tim, uz tri izuzetka, okupio se na jednom poligonu i zaigrao - pejntbol.

Verovatno je idejni tvorac ovog druženja sjajni veteran Tim Dankan, veliki zaljubljenik u ovu igru sa prilagođenim oružjem, u kome se timovi nadmeću koristeći municiju u vidu kuglica sa bojom ne bi li osvojili suparničku zastavu ili, prosto, eliminisali rivale.

Ne znamo kako Toni Parker juriša van parketa, da li Boris Dijao ume da se šunja i koliko je precizan Tim Dankan, jedini igrač sa drafta 1997. koji je i dalje u najjačoj ligi.

Ali, činjenica da su i dalje na okupu, kao da nešto poručuje.

Nečija era je, možda, i gotova. Samo... San Antonio Sparsi po svoj prilici na tako nešto i ne pomišljaju, ma koliko da je nekima od od njih istekao ugovor, i ma koliko im govorili "prestari ste vi za ovo".

Za igru niko nije star.

A Sparsi se i van parketa i na parketu - igraju. I, izgleda da planiraju to i da nastave.

Komentari / 0

Ostavite komentar