Нуркић не игра на ЕП-у?!

Центар Денвера Јусуф Нуркића ускоро ће морати на операцију кољена и уколико то учини, дефинитивно ће бити изгубљен за наступ на Европском првенству у Француској у дресу Босне и Херцеговине.

Кошарка 08.05.2015 | 21:20
Нуркић не игра на ЕП-у?!

Сарајевски "Дневни аваз" објавио је у четвртак, позивајући се на незваничне изворе, да ће центар Нагетса морати "под нож" како би санирао повреду кољена коју вуче већ дуже вријеме.

"Према информацијама из Денвера, Нуркић ће вјероватно паузирати шест мјесеци, што значи не само да Јусуф неће моћи конкурисати за наступ на Еуробаскету у септембру у Француској, већ ће вјероватно пропустити и старт нове НБА сезоне", пише дневник из Сарајева.

Кошаркаш из БиХ је прошлог љета управо због проблема с кољеном пропустио наступ "змајева" у квалификацијама за Еуробаскет након што је младу (У-20) селекцију БиХ предводио до пласмана у А-дивизију Европског првенства.

Међутим, његов одлазак с припрема због љекарског прегледа у Загребу претворио се аферу која и данас није у потпуности разријешена и која је кулминирала оптужбама на релацији "играч - КС БиХ".

Повреду је обновио у фебруару због чега је пропустио три недјеље регуларне НБА сезоне.

Нуркић је у дебитантској сезони у НБА лиги остварио 6.9 поена, 6.2 скока и 1.1 блокаду за 17.8 минута проведених на паркету по утакмици.

Због тога је постао шести "руки" сезоне.

Коментари / 0

Оставите коментар