Nurkić ne igra na EP-u?!

Centar Denvera Jusuf Nurkića uskoro će morati na operaciju koljena i ukoliko to učini, definitivno će biti izgubljen za nastup na Evropskom prvenstvu u Francuskoj u dresu Bosne i Hercegovine.

Košarka 08.05.2015 | 21:20
Nurkić ne igra na EP-u?!

Sarajevski "Dnevni avaz" objavio je u četvrtak, pozivajući se na nezvanične izvore, da će centar Nagetsa morati "pod nož" kako bi sanirao povredu koljena koju vuče već duže vrijeme.

"Prema informacijama iz Denvera, Nurkić će vjerovatno pauzirati šest mjeseci, što znači ne samo da Jusuf neće moći konkurisati za nastup na Eurobasketu u septembru u Francuskoj, već će vjerovatno propustiti i start nove NBA sezone", piše dnevnik iz Sarajeva.

Košarkaš iz BiH je prošlog ljeta upravo zbog problema s koljenom propustio nastup "zmajeva" u kvalifikacijama za Eurobasket nakon što je mladu (U-20) selekciju BiH predvodio do plasmana u A-diviziju Evropskog prvenstva.

Međutim, njegov odlazak s priprema zbog ljekarskog pregleda u Zagrebu pretvorio se aferu koja i danas nije u potpunosti razriješena i koja je kulminirala optužbama na relaciji "igrač - KS BiH".

Povredu je obnovio u februaru zbog čega je propustio tri nedjelje regularne NBA sezone.

Nurkić je u debitantskoj sezoni u NBA ligi ostvario 6.9 poena, 6.2 skoka i 1.1 blokadu za 17.8 minuta provedenih na parketu po utakmici.

Zbog toga je postao šesti "ruki" sezone.

Komentari / 0

Ostavite komentar