Да ли је ово најлуксузнији сат на свијету?

Када сат покреће тешност, производи се у серији од 25 комада и кошта 270.000 евра, можда је реч “ексклузиван” блага да га опише.

Информационе технологије 08.05.2015 | 10:14
Да ли је ово најлуксузнији сат на свијету?

ХYТ се представио јавности 2012.године када су освојили многе награде за иновацију у свету сатова. Отад њихови сатови плене пажњу широм света

Аппле је промоцију новог сата одрадио готово савршено. Ипак, нови видео из ХYТ-а, луксузне швајцарске компаније која производи сатове, доказује да се може и боље. Видео приказује нови модел хидро-механичког сата названог ХYТ Х3 те изгледа као геџет из неког футуристичког СФ хита.

ХYТ се представио јавности 2012.године када су освојили многе награде за иновацију у свету сатова. Увели су течност у сат и почели да је користе као инструмент за означавање времена. Отад њихови сатови плене пажњу због иновативног дизајна, али и због цена.

Х3 сат направљен је од титанијума и платине, а каиш је од алигаторске коже. У горњем делу бројчаника налазе се уређаји који покрећу две врсте течности. На шест коцкица које се ротирају, сваких шест сати се приказује свих 24 сата, а на њих морате гледати заједно с индикатором течности. Он се пуни у леву или десну страну кроз цилиндре и ротира временску скалу. У доњем делу сата је механички приказ минута и кад казаљка дође до краја, аутоматски се враћа на први минут. Ту је још и индикатор резерве снаге, односно показује нам кад ћемо опет морати да навијемо механизам. Иначе, сат би требао да ради недељу дана с једним навијањем.

Сат ће се производити у ограниченој серији од 25 сатова и доступан је од септембра.

Цена овог примерка је 270.000 еура.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар