Da li je ovo najluksuzniji sat na svijetu?

Kada sat pokreće tešnost, proizvodi se u seriji od 25 komada i košta 270.000 evra, možda je reč “ekskluzivan” blaga da ga opiše.

Informacione tehnologije 08.05.2015 | 10:14
Da li je ovo najluksuzniji sat na svijetu?

HYT se predstavio javnosti 2012.godine kada su osvojili mnoge nagrade za inovaciju u svetu satova. Otad njihovi satovi plene pažnju širom sveta

Apple je promociju novog sata odradio gotovo savršeno. Ipak, novi video iz HYT-a, luksuzne švajcarske kompanije koja proizvodi satove, dokazuje da se može i bolje. Video prikazuje novi model hidro-mehaničkog sata nazvanog HYT H3 te izgleda kao gedžet iz nekog futurističkog SF hita.

HYT se predstavio javnosti 2012.godine kada su osvojili mnoge nagrade za inovaciju u svetu satova. Uveli su tečnost u sat i počeli da je koriste kao instrument za označavanje vremena. Otad njihovi satovi plene pažnju zbog inovativnog dizajna, ali i zbog cena.

H3 sat napravljen je od titanijuma i platine, a kaiš je od aligatorske kože. U gornjem delu brojčanika nalaze se uređaji koji pokreću dve vrste tečnosti. Na šest kockica koje se rotiraju, svakih šest sati se prikazuje svih 24 sata, a na njih morate gledati zajedno s indikatorom tečnosti. On se puni u levu ili desnu stranu kroz cilindre i rotira vremensku skalu. U donjem delu sata je mehanički prikaz minuta i kad kazaljka dođe do kraja, automatski se vraća na prvi minut. Tu je još i indikator rezerve snage, odnosno pokazuje nam kad ćemo opet morati da navijemo mehanizam. Inače, sat bi trebao da radi nedelju dana s jednim navijanjem.

Sat će se proizvoditi u ograničenoj seriji od 25 satova i dostupan je od septembra.

Cena ovog primerka je 270.000 eura.

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar