Оптужница против три лица из афере Гибралтар

Тужилаштво БиХ прослиједило је Суду БиХ на потврђивање оптужницу против три особе ухапшене у полицијској акцији кодног назива "Гибралтар". 

Босна и Херцеговина 08.05.2015 | 09:53
Оптужница против три лица из афере Гибралтар

Оптужница је резултат вишемјесечне истраге и прикупљања доказа у овом предмету.

Невену Куленовићу, Стипи Прлићу и Зорану Бакули се оптужницом стављају на терет вишемилионске преваре и утаје пореза.

Против осталих осумњичених у овом случају се и даље води истрага.

Подсјећамо, главни тужилац Тужилаштва БиХ Горан Салиховић је прије неколико дана потврдио за Н1 како се могу очекивати конкретне мјере у вези са овим предметом.

Прије два дана у Љубљани је одржан састанак на којем је Салиховић разговаро са генералним државним тужиоцем Републике Словеније Звонком Фишером и највишим званичницима тужилаштва Словеније.

"Предмет је отишао далеко и врло брзо ћемо имати конкретне одлуке", казао је Салиховић.

С обзиром да је у протеклом периоду процесуиран већи број различитих кривичних дјела чије се извршење односило на Словенију и БиХ и чији су починиоци били држављани Словеније и БиХ, два тужилаштва у великом броју предмета реализовала су међусобне захтјеве за међународну правну помоћ.

Подсјетимо, ухапшеним у акцији Гибралтар се на терет ставља кривично дјело организовани криминиал у вези с кривичним дјелима финансијски криминал, корупција, прање новца, порезна утаја, царинска превара, злоупотреба положаја, кривотворење службене исправе, давање и примање дара и других облика користи.

Извор: Н1

 

Коментари / 0

Оставите коментар