Могући изглед Пељешког моста

Контроверзна идеја Пељешког моста добила је нови могући облик – грађевина од стакла и дрвета могла би замијенити класични мост који Хрватска планира изградити уз помоћ ЕУ.

Регион 06.05.2015 | 19:00
Могући изглед Пељешког моста

Наиме, ради се о мосту који би поред саобраћајница имао и садржаје као што су хотел, апартмани, радње и изложбени простор.

Као што је претходно најављивано, и ова верзија моста требала би имати лук висок 50 метара, а који би омогућио пролазак бродова у Неумски заљев.

Управо у том највишем дијелу моста хрватски архитекта Ивица Плавец предвиђа хотел који би био висок као зграда од 20 спратова.

Ипак, као свака већа идеја и Плавецов мост коштао би као буџет мање државе, али постоји шанса да управо због кориштења природних материјала помоћ Европске уније буде већа него што је планирано.

Градња моста коштала би невјероватних 900 милиона еура, што је два пута скупље од првобитне идеје коју потписује Јуре Радић.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Брцко

06.05.2015 17:34

Безвезе, нерационално и прескупо. 20-30% це костат она рузна декорација која није ни налик на несто. Они не могу направити нормалан мост, а камо ли овакав прескупи кич!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Морнар...

08.05.2015 13:44

БиХ има то купалиште у Неуму, и ако га преграде оста само базен.Изглед би био нарушен.Шта хрвати дају у замјену за градњу моста?

ОДГОВОРИТЕ