Јавне установе не дају Босићу податке за суђење

Предсједник Српске демократске странке Младен Босић рекао је почетком априла, након претресног рочишта у тужби коју је против њега поднио предсједник РС Милорад Додик, да поједине установе у РС одбијају да му доставе информације које би му помогле у одбрани.

Босна и Херцеговина 05.05.2015 | 18:42
Јавне установе не дају Босићу податке за суђење

Централни регистар хартија од вриједности, Јавно предузеће Никола Тесла, Пореска управа РС и Влада РС одбијају да ми дају тражене информације. Добили смо одбијеницу од ових институција када смо тражили одређене податке којима би доказали да је Додик покрао милионе у РС", рекао је тада Босић.

У Централном регистру хартија од вриједности рекли су нам да је Законом о тржишту хартија од вриједности прописано да је Централни регистар дужан да податке о вођењу регистра хартија од вриједности чува као пословну тајну.

"Законом је прописано да правосудни и управни органи имају право увида у податке из Централног регистра у оквиру законских овлашћења. Наглашавамо да Централни регистар није одбио доставити податке подносиоцу захтјева, већ није законом овлашћен да их достави лицу које се обратило. Сходно наведеном, Централни регистар може податке из своје надлежности, у конкретном случају, доставити само по налогу суда", истакли су у Централном регистру.

У Пореској управи РС не желе да кажу да ли је Босић од њих тражио податке или не, ни да ли су одбили да му те податке дају. Иако смо питања послали прије 15 дана из ове установе нисмо добили одговоре. Портпарол Пореске управе РС Иван Вучковић је у јучерашњем разговору за наш портал рекао да ћемо одговоре добити данас, али то није учињено.

"А да ли сте ви сигурни да је Босић то тражио од нас? Колико ми је познато – није. Ако и јесте, морао је то тражити од подручног центра у Лакташима, гдје се вјероватно воде подаци за Додика", рекао је кратко Вучковић.

Одговор на иста питања нисмо добили ни из Владе РС.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ФЕУД

05.05.2015 16:52

ПА ЗАР ИМА ЈОШ НЕКО, КО ВЈЕРУЈЕ, ДА И ЈЕДНА ЈАВНА УСТАНОВА, СМИЈЕ НЕШТО УЧИНИТИ БЕЗ ДОДИКОВЕ ДОЗВОЛЕ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кронер

05.05.2015 17:49

А ко је дао дозволу Додику да се тако понаша. Такозвани високи представник Инцко. Нико није будала. Јавно су против Додика, а испод стола раде за њега. Имају интерес да овдје баш све буде разваљено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

05.05.2015 18:14

Од када се физичким лицима дају подаци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д Р Ф

05.05.2015 20:58

Од увијек. Лијеп поздрав.

Name

бас

06.05.2015 05:39

Мозда али у твом селу гдје свако свакога зна па се прица просири по селу о подацима из базе података. Лицни подаци су тајна а стање на рацунима пословна тајна и могу се саопстити само лицу лицно. Друга прица су јавне књиге гдје имас право увида у одредјене податке.

Name

Вуле

05.05.2015 18:21

Не треба му ни дати ,од недеље бивси предсједник СДС на срецу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

стево

05.05.2015 19:26

Бас је паметан овај Босиц он мисли да се прода као наиван и постен.Сви знају какав је Босиц.Надамо се после недеље да це Босиц и Пандуревицка бити прослост СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лика

05.05.2015 19:27

Хахахахахаха Ево и мене занима колико њих двојица имају пара на рацунима у банкама. Да ли ми банка мозе дати тај податак? Зиво ме интересује. Мозда Банка Српске она је јавна перионица пара тј. у дрзавном власниству.

ОДГОВОРИТЕ
Name

смјесно

06.05.2015 11:25

Ко си ти да теби дају податке од легално изабраног Предсједника РС.Продао га је твој адвокат кум од Стевандица.

ОДГОВОРИТЕ