Уживајте у природи

Док боравите у природи не претерујте са физичким активностима ако нисте у форми да сутрадан не бисте завршили са упалом мишића. Избегавајте напор непосредно после јела да вам не би позлило.

Здравље 01.05.2015 | 09:31
Уживајте у природи

Прослава 1. маја у природи није само прилика за роштиљање са пријатељима и породицом, већ и одлична шанса за рекреацију и игрице. Да бисте искористили погодности боравка у природи, неопходно је да се придржавате неколико једноставних савета.

Не претерујте са физичким активностима ако нисте у форми да сутрадан не бисте завршили са упалом мишића. Избегавајте напор непосредно после јела да вам не би позлило. Најбоље је да изаберете активности умерене јачине, попут вежби истезања. Да би вам било занимљивије, укључите у вежбање цело друштво. Ако идете на место где ће бити гужва, фудбалска лопта можда није најбоља идеја, јер можете повредити суседе на пикнику. Много бољи избор је бадминтон, а ако вас има више, организујте такмичење у скоковима удаљ.

Шетња по свежем ваздуху не само да ће пријати вашим плућима, већ је можете искористити и у образовне сврхе, да децу научите називима биљака, цвећа и дрвећа. Покушајте да препознате птице по гласовима које испуштају, а све занимљиве примерке фотографишите како бисте и код куће могли да их анализирате. Овом забавном активношћу успећете да бар на један дан одвојите децу од рачунара, таблета и мобилних телефона. Игра пантомиме идеална је за све узрасте - одлично развија креативност малишана, а забавна је и одраслима. Можете играти и земљопис, али и организовати такмичење у певању, имитацијама или било чему другом што вам падне на памет. Кад се пикник заврши, не заборавите основно - да почистите смеће са собом.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар