Uživajte u prirodi

Dok boravite u prirodi ne preterujte sa fizičkim aktivnostima ako niste u formi da sutradan ne biste završili sa upalom mišića. Izbegavajte napor neposredno posle jela da vam ne bi pozlilo.

Zdravlje 01.05.2015 | 09:31
Uživajte u prirodi

Proslava 1. maja u prirodi nije samo prilika za roštiljanje sa prijateljima i porodicom, već i odlična šansa za rekreaciju i igrice. Da biste iskoristili pogodnosti boravka u prirodi, neophodno je da se pridržavate nekoliko jednostavnih saveta.

Ne preterujte sa fizičkim aktivnostima ako niste u formi da sutradan ne biste završili sa upalom mišića. Izbegavajte napor neposredno posle jela da vam ne bi pozlilo. Najbolje je da izaberete aktivnosti umerene jačine, poput vežbi istezanja. Da bi vam bilo zanimljivije, uključite u vežbanje celo društvo. Ako idete na mesto gde će biti gužva, fudbalska lopta možda nije najbolja ideja, jer možete povrediti susede na pikniku. Mnogo bolji izbor je badminton, a ako vas ima više, organizujte takmičenje u skokovima udalj.

Šetnja po svežem vazduhu ne samo da će prijati vašim plućima, već je možete iskoristiti i u obrazovne svrhe, da decu naučite nazivima biljaka, cveća i drveća. Pokušajte da prepoznate ptice po glasovima koje ispuštaju, a sve zanimljive primerke fotografišite kako biste i kod kuće mogli da ih analizirate. Ovom zabavnom aktivnošću uspećete da bar na jedan dan odvojite decu od računara, tableta i mobilnih telefona. Igra pantomime idealna je za sve uzraste - odlično razvija kreativnost mališana, a zabavna je i odraslima. Možete igrati i zemljopis, ali i organizovati takmičenje u pevanju, imitacijama ili bilo čemu drugom što vam padne na pamet. Kad se piknik završi, ne zaboravite osnovno - da počistite smeće sa sobom.

Izvor: Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar