Ма, немогуће да ће и тамо бити екипе на СП 2018.?!

Организатори Светског првенства 2018 саопштили да ће репрезентације бити смештене у Чеченији и Дагестану, нестабилним регионима у којима не живе ни играчи који наступају за тамошње клубове.

Фудбал 01.05.2015 | 19:40
Ма, немогуће да ће и тамо бити екипе на СП 2018.?!

На Светском првенству у оклопним возилима? Можда је претерано, али саопштење организатора Мундијала у Русији 2018 у најмању руку је шокантно.
Они су саопштили да ће репрезентације, које то желе, моћи током шампионата да буду смештене у нестабилним регионима у Северном Кавказу, укључујући и Чеченију.

Главни град Чеченије Грозни је на прелиминарној листи база за репрезентације, упркос томе што је тамо у децембру у оружаном сукобу милитантних исламиста и полиције погинуло 20 особа.

Такође, репрезентације ће на располагању имати и град Махачкалу, у региону Дагестана.

"Обавићемо инспекције, али сигран сам да постоје репрезентације које би радије боравиле у Грозном или у Махачкали, или у оним градовима у којима имају добре односе са администрацијама. Имамо уверавања регионалних власти да ће безбедност бити на највишем нивоу", рекао је извршни директор Организационог комитета Светског првенства 2018. године Алексеј Сорокин.

Идеју да се репрезентације угосте у градовима као што је Грозни, подржао је и руски министар спорта Виталиј Мутко, који је рекао да је то један од начина да се заоставштина Светског првенства прошири и око Русије.

Градови домаћини репрезентација морају да затраже одобрење од Светске фудбалске федерације (ФИФА), а процес се углавном базира на неопходности одговарајућих хотела.

Изненађење да поједине тимове сместе у нестабилним регионима изненађујуће је и због чињенице да је управа Анжија инсистирала да играчи тог клуба не живе у Махачкали, већ су смештени у Москви, док само мечеве играју у том граду. УЕФА је претходних година, такође из безбедносних разлога, тражила од Анжија да неке међународне утакмице као домаћин игра у главном граду Русије.

Коментари / 0

Оставите коментар