АБА финале: Луки и Бобију је неопходна помоћ!

Да би се Звезда из Загреба вратила као нови шампион АБА лиге, вероватно ће морати да проради неко из спољне линије...

Кошарка 29.04.2015 | 16:40
АБА финале: Луки и Бобију је неопходна помоћ!

Време је за трећи, потенцијално одлучујући меч финалне серије плеј-офа АБА лиге!

Црвена звезда Телеком од 20.30 часова гостује Цедевити, свесна да је то прва од три меч лопте за наслов регионалног шампиона и тријумф који су црвено-бели најавили скором 24-2 у регуларном делу сезоне, па елиминацијом Партизана у полуфиналу (3:1).

Дакле, притисак је у вечерашњој утакмици потпуно на страни Цедевите, али исто тако је чињеница да би сваким пролонгирањем одлуке о прваку он постепено прелазио на страну чете Дејана Радоњића.

Звезда је велики део посла одрадила победама у прва два меча у Пиониру, посебно ако се зна да је била некомплетна и да је до 2:0 стигла уз минималан нападачки допринос већине играча на позицијама од "један" до "три".

Лука Митровић и Бобан Марјановић у суботу и недељу су "потегли" више него што је ико могао да замисли.

Стартни тандем на унутрашњим позицијама убацио је 52,5 одсто укупног броја Звездиних поена (72/137 - у првој утакмици 33 од 68 поена, у другој 39 од 69) и покупио 55,7 одсто Звездиних скокова (44/79 - у првој 20 од 38, у другој 24 од 41).

Нарочито у другом мечу, када Мајк Цирбес уопште није играо, морали су да извуку последњи атом снаге.

Марјановић је у недељу провео на паркету чак 37 минута (на претходних 30 утакмица АБА лиге највише је играо 29 минута), а Митровић 32 (више само у трећој утакмици полуфинала против Партизана - 33).

Без обзира на одбрану коју игра Цедевита, за жељену победу у Загребу врло вероватно ће бити потребан запаженији учинак Калинића, Џенкинса и Вилијамса, којима су после сјајних игара против црно-белих опали и ефикасност и агресивност у нападу (заједно у финалу постижу 15 поена по утакмици, уз шут из игре 9/37, или 24 одсто).

Коментари / 0

Оставите коментар