ABA finale: Luki i Bobiju je neophodna pomoć!

Da bi se Zvezda iz Zagreba vratila kao novi šampion ABA lige, verovatno će morati da proradi neko iz spoljne linije...

Košarka 29.04.2015 | 16:40
ABA finale: Luki i Bobiju je neophodna pomoć!

Vreme je za treći, potencijalno odlučujući meč finalne serije plej-ofa ABA lige!

Crvena zvezda Telekom od 20.30 časova gostuje Cedeviti, svesna da je to prva od tri meč lopte za naslov regionalnog šampiona i trijumf koji su crveno-beli najavili skorom 24-2 u regularnom delu sezone, pa eliminacijom Partizana u polufinalu (3:1).

Dakle, pritisak je u večerašnjoj utakmici potpuno na strani Cedevite, ali isto tako je činjenica da bi svakim prolongiranjem odluke o prvaku on postepeno prelazio na stranu čete Dejana Radonjića.

Zvezda je veliki deo posla odradila pobedama u prva dva meča u Pioniru, posebno ako se zna da je bila nekompletna i da je do 2:0 stigla uz minimalan napadački doprinos većine igrača na pozicijama od "jedan" do "tri".

Luka Mitrović i Boban Marjanović u subotu i nedelju su "potegli" više nego što je iko mogao da zamisli.

Startni tandem na unutrašnjim pozicijama ubacio je 52,5 odsto ukupnog broja Zvezdinih poena (72/137 - u prvoj utakmici 33 od 68 poena, u drugoj 39 od 69) i pokupio 55,7 odsto Zvezdinih skokova (44/79 - u prvoj 20 od 38, u drugoj 24 od 41).

Naročito u drugom meču, kada Majk Cirbes uopšte nije igrao, morali su da izvuku poslednji atom snage.

Marjanović je u nedelju proveo na parketu čak 37 minuta (na prethodnih 30 utakmica ABA lige najviše je igrao 29 minuta), a Mitrović 32 (više samo u trećoj utakmici polufinala protiv Partizana - 33).

Bez obzira na odbranu koju igra Cedevita, za željenu pobedu u Zagrebu vrlo verovatno će biti potreban zapaženiji učinak Kalinića, Dženkinsa i Vilijamsa, kojima su posle sjajnih igara protiv crno-belih opali i efikasnost i agresivnost u napadu (zajedno u finalu postižu 15 poena po utakmici, uz šut iz igre 9/37, ili 24 odsto).

Komentari / 0

Ostavite komentar