Самсунг потиснуо Аппле са трона

Самсунг елецтроницс је у првом кварталу ове године поново постао највећи светски произвођач смартфона потиснувши са трона Аппле, према резултатима истраживања које је данас објавила консултантска кућа Стратегy Аналитицс.

Информационе технологије 29.04.2015 | 11:19
Самсунг потиснуо Аппле са трона

ужнокорејска фирма је испоручила 83,2 милиона смартфона у свету, што је тржишни удео од 24 одсто.

То је, ипак, мање од удела који Самсунг имао у прва три месеца 2014. године од 31 одсто, али довољно да истисне с првог места Аппле, чији је део тржишног колача у посматраном кварталу текуће године износио 18 одсто, преноси Ројтерс.

"Самсунг се и даље суочава с изазовима у Азији и другим местима, али се његов целокупан резултат довољно стабилизовао да потисне Аппле и заузме место највећег светског продавца смартфона", навео је у саопштењу Нил Мостон, извршни директор куће Стратегy Аналитицс.

Треће место на листи највећих светских произвођача паметних телефона и даље држи кинеска компанија Леново, која је прошле године од компаније Гоогле купила Моторолу и која је у првом кварталу ове године испоручила 18,8 милиона смартфона. То је мање од прошлогодишњих 19,7 милиона јединица, па је удео Ленова на светском тржишту пао са 6,9 на 5,4 одсто.

Са тржишним учешћем од пет одсто следи кинески телекомуникациони гигант Хуаwеи, који је у протеклом кварталу продао 17,3 милиона паметних телефона. Лани је удео те приватне компаније износио 4,7 одсто.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар