Скандалозна анкета у сарајевској школи

Ученици сарајевске Основне школе „Меша Селимовић“ морали су на часу енглеског језика да одговоре на анкету која је, међу осталим питањима, укључивала и следеће: „Која дјеца су најписменија: Бошњаци, Срби, Хрвати, Роми...“, преноси портал Радиосарајево.ба.

Босна и Херцеговина 29.04.2015 | 09:40
Скандалозна анкета у сарајевској школи

Читаоци су овом сарајевском порталу послали слику дијела анкете на којој се виде шокантна питања.

Директор школе Алем Кукић рекао је да су га родитељи већ контактирали, а истиче како није знао да се таква анкета проводи у његовој школи.

„Нисам ја, верујте! То је наставница енглеског дијелила. Упућен сам јер ме контактирала једна мајка. Издиктирала ми је да је нешто око националности. Још нисам успио разговарати с наставницом Емином Рамовић, која је подијелила анкету дјеци“, рекао је Кукић.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Јанко

29.04.2015 09:20

Стварно коме треба оваква БИХ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дипл.инг.

29.04.2015 09:58

Немојте беспотребно лесинарити. Анкета је радјена за потребе магистарског рада. И сасвим је уобицајен метод за истразивање стереотипа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДРаган

29.04.2015 11:23

Инжињеру, одговор ти је глуп да не може бити глупљи. На крају крајева ко може дати одговор на овако идиотска питања. Јадан ти је тај магистарски рад.

Name

са

29.04.2015 12:50

Па постоје стотине радова у свијету на ову тему и радјене су исте анкете. То сто си ти необразован је сасвим несто друго. Овакви радови се раде из психологије,социологије итд. Па Пухало из Бања Луке који предаје на факултету је докторирао на овој теми и радио ове анкете.Немој се поносити својим незнањем.

Name

ре: са

29.04.2015 14:22

Можда си у праву ако се истражује национализам код ученика основне школе. Можеш ли замислити да дијете бошњачке националности заокружи Србе да су најписменији или да ће најбрже научити да свира клавир. Наравно српско дијете да одговри да су Бошњаци најписменији. Ово је Босна овдје не важе светска правила. Овдје се дјеца рађају са политичким предзнаком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

29.04.2015 15:13

Па то је тема магистарског рада гдје се истразује одредјене ствари. Било би јасније да се објави назив теме. Уосталом,морала је да трази одобрење деканата као и самог ментора. Претпостављам да се зељело испитати однос дјеце према другима. Не зна се какви би били резултати анкете. А то и јесте циљ истразивања и тема за магистарски рад. Теско је то објаснити необразованом становниству које никад није писало неки рад вец само преписивало.

Name

требиње

29.04.2015 14:53

Креце опет 92 ,93 ..брацо било које вјере памет у главу!!!!!све кувају политицари!!!!

ОДГОВОРИТЕ