Skandalozna anketa u sarajevskoj školi

Učenici sarajevske Osnovne škole „Meša Selimović“ morali su na času engleskog jezika da odgovore na anketu koja je, među ostalim pitanjima, uključivala i sledeće: „Koja djeca su najpismenija: Bošnjaci, Srbi, Hrvati, Romi...“, prenosi portal Radiosarajevo.ba.

Bosna i Hercegovina 29.04.2015 | 09:40
Skandalozna anketa u sarajevskoj školi

Čitaoci su ovom sarajevskom portalu poslali sliku dijela ankete na kojoj se vide šokantna pitanja.

Direktor škole Alem Kukić rekao je da su ga roditelji već kontaktirali, a ističe kako nije znao da se takva anketa provodi u njegovoj školi.

„Nisam ja, verujte! To je nastavnica engleskog dijelila. Upućen sam jer me kontaktirala jedna majka. Izdiktirala mi je da je nešto oko nacionalnosti. Još nisam uspio razgovarati s nastavnicom Eminom Ramović, koja je podijelila anketu djeci“, rekao je Kukić.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Janko

29.04.2015 09:20

Stvarno kome treba ovakva BIH?

ODGOVORITE
Name

Dipl.ing.

29.04.2015 09:58

Nemojte bespotrebno lesinariti. Anketa je radjena za potrebe magistarskog rada. I sasvim je uobicajen metod za istrazivanje stereotipa.

ODGOVORITE
Name

DRagan

29.04.2015 11:23

Inžinjeru, odgovor ti je glup da ne može biti gluplji. Na kraju krajeva ko može dati odgovor na ovako idiotska pitanja. Jadan ti je taj magistarski rad.

Name

sa

29.04.2015 12:50

Pa postoje stotine radova u svijetu na ovu temu i radjene su iste ankete. To sto si ti neobrazovan je sasvim nesto drugo. Ovakvi radovi se rade iz psihologije,sociologije itd. Pa Puhalo iz Banja Luke koji predaje na fakultetu je doktorirao na ovoj temi i radio ove ankete.Nemoj se ponositi svojim neznanjem.

Name

re: sa

29.04.2015 14:22

Možda si u pravu ako se istražuje nacionalizam kod učenika osnovne škole. Možeš li zamisliti da dijete bošnjačke nacionalnosti zaokruži Srbe da su najpismeniji ili da će najbrže naučiti da svira klavir. Naravno srpsko dijete da odgovri da su Bošnjaci najpismeniji. Ovo je Bosna ovdje ne važe svetska pravila. Ovdje se djeca rađaju sa političkim predznakom.

ODGOVORITE
Name

sa

29.04.2015 15:13

Pa to je tema magistarskog rada gdje se istrazuje odredjene stvari. Bilo bi jasnije da se objavi naziv teme. Uostalom,morala je da trazi odobrenje dekanata kao i samog mentora. Pretpostavljam da se zeljelo ispitati odnos djece prema drugima. Ne zna se kakvi bi bili rezultati ankete. A to i jeste cilj istrazivanja i tema za magistarski rad. Tesko je to objasniti neobrazovanom stanovnistvu koje nikad nije pisalo neki rad vec samo prepisivalo.

Name

trebinje

29.04.2015 14:53

Krece opet 92 ,93 ..braco bilo koje vjere pamet u glavu!!!!!sve kuvaju politicari!!!!

ODGOVORITE