Бјека о Звезди: Мртав коњ се не рита!!!

Бивши челник Партизана сматра да су црвено-бели већ више од деценије "на апаратима" што се видело и на мечу у суботу и да су црно-бели потврдили да су далеко бољи тим и нови шампиони Србије.

Фудбал 28.04.2015 | 19:40
Бјека о Звезди: Мртав коњ се не рита!!!

Ненад Бјековић увек каже све што мисли. Сматра да је Партизан, упркос томе што је до краја шампионата остало још шест кола, нови шампион Србије.

Признаје да се мало прибојавао вечитог дербија, али после свега виђеног, сматра да страха није требало да буде, пошто су црно-бели показали да су далеко бољи тим од Звезде у овом тренутку.

"Била је то апсолутна доминација Партизана у сваком погледу. Играчки, тркчаки, тактички су били далеко изнад Звезде и права је штета што нису постигли гол, два, три, али утисак је и поред тога био сјајан. И пре дербија сам рекао да да ни најмање не сумњам у квалитет тима, али сам се неоправдано прибојавао неког сценарија који се понављао у прошлости. Дешавало се да слабији добијег јачег, јер то је дерби, али овога пута на терену је постојао само један тим – Партизан", изјавио је за "Спорт" Ненад Бјековић.

О Звезди готово да није имао шта да коментарише.

"Одавно Партизан није био тако супериоран на Звездином стадиону, а верујте памтим многе утакмице у прошлоти. Још пре десет, петнаест година сам говорио да је наш ривал на 'апаратима за дисање' и све се то одразило на терену. Што би наш народ рекао у шали: 'Мртав коњ се не рита...' и не знам чему се надају".

За Бјековића нема дилеме - Партизан је на корак од трофеја.

"Верујем да је Партизан већ шампион и да је то посао од пре месец и по дана када је Управа клуба повукла потез који је био неопходан. Наравно, играчи не треба да се опуштају, наредних неколико дана су битни, јер победе над Јагодином и Војводином могу само да скрате чекање. Верујем да ће све бити у реду и да се трофеји враћају тамо где им је и место".

Легенда црно-белих похвалио је и тренера Зорана Милинковића, који је дебитовао у "вечитим дербијима".

"Оправдао је очекивања. Одлично је припремио тим и тактику, што је резултирало потпуном доминацијом Партизана. Видим да неки критикују избор нападача, али та прича нема никакво утемљење", истакао је Бјековић и додао да је избор Петра Грбића био одличан јер је направио силне проблеме ривалу и био велико изненађење.

Бјековић се дотакао и инцидената на дербију и рекао да је крајње време да држава коначно стане на пут проблему са навијачима.

"Све је одавно превршило меру. Боли ме то што, без обзира какв је дерби био играчки, после утакмице нико не коментарише игру, већ само велике инциденте, колико је ухапшених, повређених... Томе мора већ једном да се стане на пут и сви морамо да уложимо напор. Навијачи јесу битну, декор су мечева, треба да навијају и подржвају своје клубове, али не на овакав начин, јер то није навијање. Нико се не осећа безбедно".

Коментари / 0

Оставите коментар