Bjeka o Zvezdi: Mrtav konj se ne rita!!!

Bivši čelnik Partizana smatra da su crveno-beli već više od decenije "na aparatima" što se videlo i na meču u subotu i da su crno-beli potvrdili da su daleko bolji tim i novi šampioni Srbije.

Fudbal 28.04.2015 | 19:40
Bjeka o Zvezdi: Mrtav konj se ne rita!!!

Nenad Bjeković uvek kaže sve što misli. Smatra da je Partizan, uprkos tome što je do kraja šampionata ostalo još šest kola, novi šampion Srbije.

Priznaje da se malo pribojavao večitog derbija, ali posle svega viđenog, smatra da straha nije trebalo da bude, pošto su crno-beli pokazali da su daleko bolji tim od Zvezde u ovom trenutku.

"Bila je to apsolutna dominacija Partizana u svakom pogledu. Igrački, trkčaki, taktički su bili daleko iznad Zvezde i prava je šteta što nisu postigli gol, dva, tri, ali utisak je i pored toga bio sjajan. I pre derbija sam rekao da da ni najmanje ne sumnjam u kvalitet tima, ali sam se neopravdano pribojavao nekog scenarija koji se ponavljao u prošlosti. Dešavalo se da slabiji dobijeg jačeg, jer to je derbi, ali ovoga puta na terenu je postojao samo jedan tim – Partizan", izjavio je za "Sport" Nenad Bjeković.

O Zvezdi gotovo da nije imao šta da komentariše.

"Odavno Partizan nije bio tako superioran na Zvezdinom stadionu, a verujte pamtim mnoge utakmice u prošloti. Još pre deset, petnaest godina sam govorio da je naš rival na 'aparatima za disanje' i sve se to odrazilo na terenu. Što bi naš narod rekao u šali: 'Mrtav konj se ne rita...' i ne znam čemu se nadaju".

Za Bjekovića nema dileme - Partizan je na korak od trofeja.

"Verujem da je Partizan već šampion i da je to posao od pre mesec i po dana kada je Uprava kluba povukla potez koji je bio neophodan. Naravno, igrači ne treba da se opuštaju, narednih nekoliko dana su bitni, jer pobede nad Jagodinom i Vojvodinom mogu samo da skrate čekanje. Verujem da će sve biti u redu i da se trofeji vraćaju tamo gde im je i mesto".

Legenda crno-belih pohvalio je i trenera Zorana Milinkovića, koji je debitovao u "večitim derbijima".

"Opravdao je očekivanja. Odlično je pripremio tim i taktiku, što je rezultiralo potpunom dominacijom Partizana. Vidim da neki kritikuju izbor napadača, ali ta priča nema nikakvo utemljenje", istakao je Bjeković i dodao da je izbor Petra Grbića bio odličan jer je napravio silne probleme rivalu i bio veliko iznenađenje.

Bjeković se dotakao i incidenata na derbiju i rekao da je krajnje vreme da država konačno stane na put problemu sa navijačima.

"Sve je odavno prevršilo meru. Boli me to što, bez obzira kakv je derbi bio igrački, posle utakmice niko ne komentariše igru, već samo velike incidente, koliko je uhapšenih, povređenih... Tome mora već jednom da se stane na put i svi moramo da uložimo napor. Navijači jesu bitnu, dekor su mečeva, treba da navijaju i podržvaju svoje klubove, ali ne na ovakav način, jer to nije navijanje. Niko se ne oseća bezbedno".

Komentari / 0

Ostavite komentar