Дијего Алвес - ГОСПОДИН РЕКОРДЕР!

Када Дијего Алвес брани гол Валенсије Местаља је неосвојива тврђава! Бразилски чувар мреже на стадиону Слепих мишева није примио гол 594 минута чиме је срушио рекорд стар 40 година! 

Фудбал 28.04.2015 | 19:20
Дијего Алвес - ГОСПОДИН РЕКОРДЕР!

Бранио је гол Валенсије у ближој прошлости чувени шпански репрезентативац Кањизарес, имао је на Местаљи златну епоху и Палоп, али нико од њих није постао „господин рекоред“ као актуелни чувар мреже Слепих мишева Дијего Алвес. Помало потцењивани бразилски голман ушао је у све историјске читанке Валенсије.

Човек који је у досадашњем делу каријере одбранио 14 једанаестерца у шпанској Примери постао је најбољи у још једном парамтеру. Он није примио гол 594 минута на првенственим мечевима одиграним на Местаљи, и на тај начин срушио је рекорд Валенсије дуг 40 година. Достигнуће слично Алвесовом направио је током сезоне 1974/75 Пепе Балагер који је био несавладан 549 минута.

Отуда је Алвес имао посебан мотив током дуела са Гранадом одиграном у понедељак. Валенсија је лако победила, а Алвес је успео да одржи „нулу“. Последњи гол на Местаљи Алвес је примио још 25.јануара против Севиље када га је савладао Бака из једанаестерца. Од тог тренутка на стадиону Валенсије гостовали су Хетафе, Реал Сосиједад, Депотиво Ла Корнуја, Виљареал, Леванте и Гранада... И сви они нису пронашли шифру за Дијега Алвеса.

Коментари / 0

Оставите коментар