Dijego Alves - GOSPODIN REKORDER!

Kada Dijego Alves brani gol Valensije Mestalja je neosvojiva tvrđava! Brazilski čuvar mreže na stadionu Slepih miševa nije primio gol 594 minuta čime je srušio rekord star 40 godina! 

Fudbal 28.04.2015 | 19:20
Dijego Alves - GOSPODIN REKORDER!

Branio je gol Valensije u bližoj prošlosti čuveni španski reprezentativac Kanjizares, imao je na Mestalji zlatnu epohu i Palop, ali niko od njih nije postao „gospodin rekored“ kao aktuelni čuvar mreže Slepih miševa Dijego Alves. Pomalo potcenjivani brazilski golman ušao je u sve istorijske čitanke Valensije.

Čovek koji je u dosadašnjem delu karijere odbranio 14 jedanaesterca u španskoj Primeri postao je najbolji u još jednom paramteru. On nije primio gol 594 minuta na prvenstvenim mečevima odigranim na Mestalji, i na taj način srušio je rekord Valensije dug 40 godina. Dostignuće slično Alvesovom napravio je tokom sezone 1974/75 Pepe Balager koji je bio nesavladan 549 minuta.

Otuda je Alves imao poseban motiv tokom duela sa Granadom odigranom u ponedeljak. Valensija je lako pobedila, a Alves je uspeo da održi „nulu“. Poslednji gol na Mestalji Alves je primio još 25.januara protiv Sevilje kada ga je savladao Baka iz jedanaesterca. Od tog trenutka na stadionu Valensije gostovali su Hetafe, Real Sosijedad, Depotivo La Kornuja, Viljareal, Levante i Granada... I svi oni nisu pronašli šifru za Dijega Alvesa.

Komentari / 0

Ostavite komentar