20 омиљених ствари Новака Ђоковића

Када не осваја највеће турнире, Ноле живи као сасвим обичан човек - уживајући у малим стварима.

Забава 28.04.2015 | 07:09
20 омиљених ствари Новака Ђоковића

Колико је Новак Ђоковић нормалан, показују одломци из његовог свакодневног живота које је поделио са јавношћу. Истина, најбољи тенисер света и даље највише времена проводи на терену, али има и он душу.

ОД ДЕНСА ДО КЛАСИКЕ

Новакова омиљена група је “Тап 011“, а певач Здравко Чолић. „Пре меча, ако сам нервозан, слушам класику, на пример Андреу Бочелија, а ако желим да се наоштрим и живнем, ту је углавном денс, рок или хаус“, рекао је Ђоковић. А колики је фан домаће народне музике, најбоље је показао на својој свадби. За атмосферу је био задужен Мирослав Илић, који је тенисеру отпевао све његове омиљене песме.

- Забава је веома важна за мене. Никада то не желим да оставим по страни, то је део моје личности. Свако је другачији, а ја волим да уживам у животу на терену и ван њега - рекао је Ђоковић.

САМПРАС ЈЕ ВЕЧИТИ КРАЉ

- За мене ће краљ белог спорта увек бити Пит Сампрас. Он ми је одувек био идол због става на терену и начина на који се борио са притиском. У мојим очима је он био најбољи на свету - рекао је Новак.

Окрио је и да у спорту мора да пази на исхрану, те да му је омиљено воће поморанџа, поврће зелена салата, а пиће - вода.

ОД ИВЕ АНДРИЋА ДО "ИГРЕ ГЛАДИ"

- Допадају ми се књиге Сузан Колинс и СФ жанр. „Игре глади“ су оставиле јак утисак на мене. То је прича о борби, храбрости и пријатељству. Један цитат ми је посебно остао у сећању: “Они желе или да вас убију, или да вас пољубе, или да буду ви”. Свакако бих свима препоручио књигу Иве Андрића “На Дрини ћуприја“.

СА ХАЛЕ БЕРИ У ПРОВОД

- Волео бих да имам телефон Хале Бери - признао је Новак још као тинејџер, додавши да би радо с њом изашао у провод. А кад је реч о омиљеним глумцима, издвојио је Кијануа Ривса.

ФИЛМОФИЛ

Од домаћих филмова волим “Маратонце”, “Ко то тамо пева”, “Ивкову славу”..., али волим и стране филмове. Омиљени су ми “300” и “Троја”, од комедија сјајан је “Упознати Фокерове”, као и “Милионер из блата“. Тај филм волим јер потврђује да без обзира ко си, одакле си и колико лак и леп или тежак и болан живот имаш, не треба да одустајеш.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар