20 omiljenih stvari Novaka Đokovića

Kada ne osvaja najveće turnire, Nole živi kao sasvim običan čovek - uživajući u malim stvarima.

Zabava 28.04.2015 | 07:09
20 omiljenih stvari Novaka Đokovića

Koliko je Novak Đoković normalan, pokazuju odlomci iz njegovog svakodnevnog života koje je podelio sa javnošću. Istina, najbolji teniser sveta i dalje najviše vremena provodi na terenu, ali ima i on dušu.

OD DENSA DO KLASIKE

Novakova omiljena grupa je “Tap 011“, a pevač Zdravko Čolić. „Pre meča, ako sam nervozan, slušam klasiku, na primer Andreu Bočelija, a ako želim da se naoštrim i živnem, tu je uglavnom dens, rok ili haus“, rekao je Đoković. A koliki je fan domaće narodne muzike, najbolje je pokazao na svojoj svadbi. Za atmosferu je bio zadužen Miroslav Ilić, koji je teniseru otpevao sve njegove omiljene pesme.

- Zabava je veoma važna za mene. Nikada to ne želim da ostavim po strani, to je deo moje ličnosti. Svako je drugačiji, a ja volim da uživam u životu na terenu i van njega - rekao je Đoković.

SAMPRAS JE VEČITI KRALJ

- Za mene će kralj belog sporta uvek biti Pit Sampras. On mi je oduvek bio idol zbog stava na terenu i načina na koji se borio sa pritiskom. U mojim očima je on bio najbolji na svetu - rekao je Novak.

Okrio je i da u sportu mora da pazi na ishranu, te da mu je omiljeno voće pomorandža, povrće zelena salata, a piće - voda.

OD IVE ANDRIĆA DO "IGRE GLADI"

- Dopadaju mi se knjige Suzan Kolins i SF žanr. „Igre gladi“ su ostavile jak utisak na mene. To je priča o borbi, hrabrosti i prijateljstvu. Jedan citat mi je posebno ostao u sećanju: “Oni žele ili da vas ubiju, ili da vas poljube, ili da budu vi”. Svakako bih svima preporučio knjigu Ive Andrića “Na Drini ćuprija“.

SA HALE BERI U PROVOD

- Voleo bih da imam telefon Hale Beri - priznao je Novak još kao tinejdžer, dodavši da bi rado s njom izašao u provod. A kad je reč o omiljenim glumcima, izdvojio je Kijanua Rivsa.

FILMOFIL

Od domaćih filmova volim “Maratonce”, “Ko to tamo peva”, “Ivkovu slavu”..., ali volim i strane filmove. Omiljeni su mi “300” i “Troja”, od komedija sjajan je “Upoznati Fokerove”, kao i “Milioner iz blata“. Taj film volim jer potvrđuje da bez obzira ko si, odakle si i koliko lak i lep ili težak i bolan život imaš, ne treba da odustaješ.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar