Жељко: И гдје је сад било тих 25 милиона?!

Српски тренер на клупи Фенербахчеа не крије да је погођен слабом подршком на дербију против Ефеса.

Кошарка 28.04.2015 | 14:40
Жељко: И гдје је сад било тих 25 милиона?!

Фенербахче Улкер у недељу је изгубио и други градски дерби од Анадолу Ефеса одигран у оквиру турске лиге, овог пута на свом паркету - 82:84.

Тим Жељка Обрадовића ушао је у меч као први на табели, а сада ту позицију дели са Дарушафаком (скор 20-7), којој гостује у претпоследњем колу и од које је такође поражен као домаћин.

Обрадовић је после меча био незадовољан многим стварима, али га је једна нарочито погодила - мали одзив навијача, само неколико дана после тријумфа над Макабијем у Тел Авиву и пласмана на Фајнал фор Евролиге (3:0 у четвртфиналној серији).

"Врло сам директна особа", припремио је Обрадовић ТВ гледаоце на непријатну поруку.

"Овај тим, овај клуб, први пут у историји иду на Фајнал фор Евролиге. Онда се против Ефеса, такође једног од најбољих тимова у Турској, игра у утакмица у недељу у седам сати. То је била прилика за навијаче да дођу и одају екипи признање на наступима у Евролиги током читаве сезоне".

"Осећао сам се врло лоше док сам пре и за време меча гледао колико је празна наша дворана. Желим да се захвалим људима који су дошли, али генерално не могу да разумем... Ово ће остати у мом срцу. Прича о 25 милиона навијача Фенербахчеа је само то - прича. Где су када су нам потребни? Нема их".

Обрадовић је од навијача Партизана и, касније, Панатинаикоса навикао на велику љубав и безусловну подршку, али очигледно није свуда исти приступ кошарци.

Најтрофејнији тренер у Европи није био задовољан игром и залагањем својих изабраника.

"У првом полувремену смо изгубили 10 лопти, ушли у меч са недовољно енергије, а рекао сам играчима да ће бити неопходна иста мотивација као за утакмице плеј-офа Евролиге. Шта да радите, такве ствари се у животу стално понављају".

Немања Бјелица није играо за Фенербахче због повреде, а у његовом одсуству је најефикаснији са 24 поена био Богдан Богдановић.

Победничку екипу (трећи на табели, са скором 19-8) предводио је Ненад Крстић са 20 поена.

"Лако је препознати да неки наши играчи главом нису били на утакмици. Зашто, то је питање за њих... Имамо још три кола до почетка плеј-офа. Много пута сам рекао да је одбрана титуле један од наших циљева и даћемо све од себе да то урадимо", завршио је Обрадовић, коме на крају сезоне истиче уговор са Фенером.

Коментари / 0

Оставите коментар