Željko: I gdje je sad bilo tih 25 miliona?!

Srpski trener na klupi Fenerbahčea ne krije da je pogođen slabom podrškom na derbiju protiv Efesa.

Košarka 28.04.2015 | 14:40
Željko: I gdje je sad bilo tih 25 miliona?!

Fenerbahče Ulker u nedelju je izgubio i drugi gradski derbi od Anadolu Efesa odigran u okviru turske lige, ovog puta na svom parketu - 82:84.

Tim Željka Obradovića ušao je u meč kao prvi na tabeli, a sada tu poziciju deli sa Darušafakom (skor 20-7), kojoj gostuje u pretposlednjem kolu i od koje je takođe poražen kao domaćin.

Obradović je posle meča bio nezadovoljan mnogim stvarima, ali ga je jedna naročito pogodila - mali odziv navijača, samo nekoliko dana posle trijumfa nad Makabijem u Tel Avivu i plasmana na Fajnal for Evrolige (3:0 u četvrtfinalnoj seriji).

"Vrlo sam direktna osoba", pripremio je Obradović TV gledaoce na neprijatnu poruku.

"Ovaj tim, ovaj klub, prvi put u istoriji idu na Fajnal for Evrolige. Onda se protiv Efesa, takođe jednog od najboljih timova u Turskoj, igra u utakmica u nedelju u sedam sati. To je bila prilika za navijače da dođu i odaju ekipi priznanje na nastupima u Evroligi tokom čitave sezone".

"Osećao sam se vrlo loše dok sam pre i za vreme meča gledao koliko je prazna naša dvorana. Želim da se zahvalim ljudima koji su došli, ali generalno ne mogu da razumem... Ovo će ostati u mom srcu. Priča o 25 miliona navijača Fenerbahčea je samo to - priča. Gde su kada su nam potrebni? Nema ih".

Obradović je od navijača Partizana i, kasnije, Panatinaikosa navikao na veliku ljubav i bezuslovnu podršku, ali očigledno nije svuda isti pristup košarci.

Najtrofejniji trener u Evropi nije bio zadovoljan igrom i zalaganjem svojih izabranika.

"U prvom poluvremenu smo izgubili 10 lopti, ušli u meč sa nedovoljno energije, a rekao sam igračima da će biti neophodna ista motivacija kao za utakmice plej-ofa Evrolige. Šta da radite, takve stvari se u životu stalno ponavljaju".

Nemanja Bjelica nije igrao za Fenerbahče zbog povrede, a u njegovom odsustvu je najefikasniji sa 24 poena bio Bogdan Bogdanović.

Pobedničku ekipu (treći na tabeli, sa skorom 19-8) predvodio je Nenad Krstić sa 20 poena.

"Lako je prepoznati da neki naši igrači glavom nisu bili na utakmici. Zašto, to je pitanje za njih... Imamo još tri kola do početka plej-ofa. Mnogo puta sam rekao da je odbrana titule jedan od naših ciljeva i daćemo sve od sebe da to uradimo", završio je Obradović, kome na kraju sezone ističe ugovor sa Fenerom.

Komentari / 0

Ostavite komentar