Радоњић и Репеша о првом мечу финала АБА лиге

Тренер Црвене звезде Телеком каже да је екипа максимално концентрисана на финале плеј-офа АБА лиге против Цедевите. "Ако не добијемо једну од три утакмице у Београду, онда и не заслужујемо трофеј", сматра тренер Цедевите.

Кошарка 25.04.2015 | 10:00
Радоњић и Репеша о првом мечу финала АБА лиге

Прошле недеље у ово време, Звезда се уз много тензије припремала за две утакмице у 24 сата пред Партизановим навијачима, у којима се решавало не само питање учесника финала АБА лиге, него и пласмана у Евролигу, што је за оба клуба било од огромног значаја.

Сада, пред финалну плеј-оф серију против Цедевите, актери су далеко растерећенији, али Дејан Радоњић уверава да су црвено-бели максимално спремни да се боре за следећи циљ, а то је трофеј намењен шампиону региона.

"Полуфинале је добило на значају због пласмана у Евролигу. Тиме смо урадили велику ствар за клуб, али поред тога желимо да освојимо трофеј. Знамо да нас чека велика борба, против одличног противника", рекао је Радоњић на конференцији за новинаре.

Звезда дочекује Цедевиту у суботу од 21.00 и у недељу од 20.30, са жељом да настави низ победа започет у регуларном делу сезоне, када је било 88:87 и 78:63.

Загрепчани су упркос дефициту од 2:0, успели да елиминишу Будућност, добивши три утакмице заредом, одлучујућу у Подгорици у среду.

"Свесни смо квалитета и великог искуства Цедевите. То је екипа са великим потенцијалом, има играче који су играли за највеће европске клубове. Ми смо играли четири утакмице против Партизана, а добро се зна колико то изискује напора. Мисли су после тријумфа могле да оду у другом правцу, међутим, брзо смо се вратили на оно што нам је циљ од првог дана, а то је освајање трофеја", додао је Радоњић.

Лука Митровић на терену ће предводити комплетан тим Звезде, пошто су сви играчи здрави и спремни.

"Екипе су уласком у финале направиле велики успех и скинуле велики притисак са себе, што наравно, не значи да ће се било ко задовољити само с тим. Мислим да ће наш дуел са Цедевитом бити прави евролигашки и да ће одлучивати нијансе. Позивам навијаче да нам помогну да искористимо предност домаћег терена".

Тренер ксосаркаша Цедевите Јасмин Репеша казао је данас да очекује да све буде у најбољем реду у предстојећој финалној серији Јадранске лиге против Црвене звезде.

"Звезда и ми смо господски клубови, знамо како треба да се понаша. Тражимо помоћ публике у дозвољеним оквирима и надам се да ће све бити како треба. Нека победи бољи", рекао је Репеша на конференцији за новинаре у Београду.

Финална серија ће почети у суботу (21.00, Хала Пионир), а играће се на три победе. Домаћин у прва два сусрета биће Звезда.

"Немам уопште дилему да је Звезда фаворит. То је екипа која је направљена за производњу резултата, одморнија је. Неће бити лако, сигурно, али даћемо све од себе, па шта буде. Подједнако играмо код куће и на страни и на томе градим умерени оптимизам, да можемо да добијемо једну од три утакмице у Београду. Ако не добијемо једну, онда и не заслужујемо трофеј", казао је тренер хрватског клуба.

Он је истакао да су две екипе оствариле циљеве пласманом у Евролигу, али да се неће задовољити само тим.

"За оба клуба је најбитније да се оствари континуитет учешћа на највећим такмичењима, што је Евролига, али ниједна екипа се неће задовољити само уласком у финале", навео је Репеша.

По његовим речима, коначни победник биће спремнији, одлучнији и мотивисанији тим.

"Неће утицати само један фактор на коначног победника. Лично, мислим да се мора поклопити неколико ствари. Мораћемо да одиграмо своје најбоље утакмице", казао је он.

Центар Цедевите Миро Билан рекао је да ће његова екипа бити спремна за дуел са Звездом.

"Чека нас шлагер сезоне, финале, сјајна екипа, одлично сложена, која има одличну сезону. Звезда је фаворит, али то не значи да ћемо лагано ући у финале јер смо обезбедили Евролигу. Имамо своје шансе, добро познајемо противника", рекао је Билан.

Коментари / 0

Оставите коментар