Radonjić i Repeša o prvom meču finala ABA lige

Trener Crvene zvezde Telekom kaže da je ekipa maksimalno koncentrisana na finale plej-ofa ABA lige protiv Cedevite. "Ako ne dobijemo jednu od tri utakmice u Beogradu, onda i ne zaslužujemo trofej", smatra trener Cedevite.

Košarka 25.04.2015 | 10:00
Radonjić i Repeša o prvom meču finala ABA lige

Prošle nedelje u ovo vreme, Zvezda se uz mnogo tenzije pripremala za dve utakmice u 24 sata pred Partizanovim navijačima, u kojima se rešavalo ne samo pitanje učesnika finala ABA lige, nego i plasmana u Evroligu, što je za oba kluba bilo od ogromnog značaja.

Sada, pred finalnu plej-of seriju protiv Cedevite, akteri su daleko rasterećeniji, ali Dejan Radonjić uverava da su crveno-beli maksimalno spremni da se bore za sledeći cilj, a to je trofej namenjen šampionu regiona.

"Polufinale je dobilo na značaju zbog plasmana u Evroligu. Time smo uradili veliku stvar za klub, ali pored toga želimo da osvojimo trofej. Znamo da nas čeka velika borba, protiv odličnog protivnika", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

Zvezda dočekuje Cedevitu u subotu od 21.00 i u nedelju od 20.30, sa željom da nastavi niz pobeda započet u regularnom delu sezone, kada je bilo 88:87 i 78:63.

Zagrepčani su uprkos deficitu od 2:0, uspeli da eliminišu Budućnost, dobivši tri utakmice zaredom, odlučujuću u Podgorici u sredu.

"Svesni smo kvaliteta i velikog iskustva Cedevite. To je ekipa sa velikim potencijalom, ima igrače koji su igrali za najveće evropske klubove. Mi smo igrali četiri utakmice protiv Partizana, a dobro se zna koliko to iziskuje napora. Misli su posle trijumfa mogle da odu u drugom pravcu, međutim, brzo smo se vratili na ono što nam je cilj od prvog dana, a to je osvajanje trofeja", dodao je Radonjić.

Luka Mitrović na terenu će predvoditi kompletan tim Zvezde, pošto su svi igrači zdravi i spremni.

"Ekipe su ulaskom u finale napravile veliki uspeh i skinule veliki pritisak sa sebe, što naravno, ne znači da će se bilo ko zadovoljiti samo s tim. Mislim da će naš duel sa Cedevitom biti pravi evroligaški i da će odlučivati nijanse. Pozivam navijače da nam pomognu da iskoristimo prednost domaćeg terena".

Trener ksosarkaša Cedevite Jasmin Repeša kazao je danas da očekuje da sve bude u najboljem redu u predstojećoj finalnoj seriji Jadranske lige protiv Crvene zvezde.

"Zvezda i mi smo gospodski klubovi, znamo kako treba da se ponaša. Tražimo pomoć publike u dozvoljenim okvirima i nadam se da će sve biti kako treba. Neka pobedi bolji", rekao je Repeša na konferenciji za novinare u Beogradu.

Finalna serija će početi u subotu (21.00, Hala Pionir), a igraće se na tri pobede. Domaćin u prva dva susreta biće Zvezda.

"Nemam uopšte dilemu da je Zvezda favorit. To je ekipa koja je napravljena za proizvodnju rezultata, odmornija je. Neće biti lako, sigurno, ali daćemo sve od sebe, pa šta bude. Podjednako igramo kod kuće i na strani i na tome gradim umereni optimizam, da možemo da dobijemo jednu od tri utakmice u Beogradu. Ako ne dobijemo jednu, onda i ne zaslužujemo trofej", kazao je trener hrvatskog kluba.

On je istakao da su dve ekipe ostvarile ciljeve plasmanom u Evroligu, ali da se neće zadovoljiti samo tim.

"Za oba kluba je najbitnije da se ostvari kontinuitet učešća na najvećim takmičenjima, što je Evroliga, ali nijedna ekipa se neće zadovoljiti samo ulaskom u finale", naveo je Repeša.

Po njegovim rečima, konačni pobednik biće spremniji, odlučniji i motivisaniji tim.

"Neće uticati samo jedan faktor na konačnog pobednika. Lično, mislim da se mora poklopiti nekoliko stvari. Moraćemo da odigramo svoje najbolje utakmice", kazao je on.

Centar Cedevite Miro Bilan rekao je da će njegova ekipa biti spremna za duel sa Zvezdom.

"Čeka nas šlager sezone, finale, sjajna ekipa, odlično složena, koja ima odličnu sezonu. Zvezda je favorit, ali to ne znači da ćemo lagano ući u finale jer smo obezbedili Evroligu. Imamo svoje šanse, dobro poznajemo protivnika", rekao je Bilan.

Komentari / 0

Ostavite komentar