Фацебоок уводи три промјене

Фацебоок уводи три велике промене у функционисању насловне странице (Неwс Фееда), а промена алгоритма у овом пољу ће узроковати значајан пад посета и промета на страницама.

Информационе технологије 24.04.2015 | 11:40
Фацебоок уводи три промјене

Више од годину дана, велики број оглашивача и администратора Фацебоок страница имали су огромну корист од великог промета на њиховим страницама који је функционисао путем друштвених мрежа.

Ипак, из управе Фацебоока је саопштено да је процес увођења три велике промене већ почео, а резултат ће се манифестовати у значајном паду посета страница, преноси Бусинесс Инсидер.

"Желимо вас обавестити о промени која ће утицати на оглашиваче и медије", казао је Макс Еуленстеин, продукт менаџер Фацебоока.

Ово су три промене које се уводе:

- Корисници Фацебоока ће моћи видети више од једног поста са истог извора на насловној. Пређашњи алгоритам то није дозвољавао.

- Фацебоок ће приоритизирати садржај насловнице. "Друга измена ће осигурати да садржај који објављују ваши пријатељи буде позициониран више на насловници", саопштено је.

- Постови које су ваши пријатељи коментарисали или "лајковали" ће бити сакривени. Ово ће посебно погодити реацх страница. "Приче које објавите ће се појавити на насловној позициониране јако ниско или никако", стоји у саопштењу са Фацебоока.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар