Facebook uvodi tri promjene

Facebook uvodi tri velike promene u funkcionisanju naslovne stranice (News Feeda), a promena algoritma u ovom polju će uzrokovati značajan pad poseta i prometa na stranicama.

Informacione tehnologije 24.04.2015 | 11:40
Facebook uvodi tri promjene

Više od godinu dana, veliki broj oglašivača i administratora Facebook stranica imali su ogromnu korist od velikog prometa na njihovim stranicama koji je funkcionisao putem društvenih mreža.

Ipak, iz uprave Facebooka je saopšteno da je proces uvođenja tri velike promene već počeo, a rezultat će se manifestovati u značajnom padu poseta stranica, prenosi Business Insider.

"Želimo vas obavestiti o promeni koja će uticati na oglašivače i medije", kazao je Maks Eulenstein, produkt menadžer Facebooka.

Ovo su tri promene koje se uvode:

- Korisnici Facebooka će moći videti više od jednog posta sa istog izvora na naslovnoj. Pređašnji algoritam to nije dozvoljavao.

- Facebook će prioritizirati sadržaj naslovnice. "Druga izmena će osigurati da sadržaj koji objavljuju vaši prijatelji bude pozicioniran više na naslovnici", saopšteno je.

- Postovi koje su vaši prijatelji komentarisali ili "lajkovali" će biti sakriveni. Ovo će posebno pogoditi reach stranica. "Priče koje objavite će se pojaviti na naslovnoj pozicionirane jako nisko ili nikako", stoji u saopštenju sa Facebooka.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar