"Изјава Дачића о новим условима није истинита"

Србија више неће добијати нове услове из ЕУ за улазак у унију, јер је важан услов био да се побољшају односи са Косовом, изјавила је посланица у ЕП Дорис Пак.

Србија 22.04.2015 | 15:32
"Изјава Дачића о новим условима није истинита"

Међутим, она је додала да је реалност да у наредне четири године неће бити новог проширења. 

"У наредне четири године неће бити новог придруживања, јер земље кандидати нису на нивоу за улазак у ЕУ. Свака земља је на свом нивоу, а у исто време свака од њих држи своју судбину у својим рукама. Не можемо ми за њих урадити посао, већ њихови политичари", казала је Дорис Пак, која је и известилац ЕП за БиХ на предавању у Новом Саду.

Она је рекла да медији и неки политичари у Србији говоре о новим условима за отварање преговора, али да то није истина.

"ЕУ је имала најважнији услов, а то је да се успоставе добри односи са Косовом и Приштином. То је учињено и то је сада то, нема више услова. Дачићева изјава о новим условима Немачке није истина, јер су сви услови познати од почетка", казала је Дорис Пак.

Према њеним речима, део одговорности за односе Србије и Косова носи и ЕУ, јер пет земаља чланица још није признало Косово, а званичници ЕУ нису извршили довољно велики притисак на њих да то учине.

"Не можемо увек упирати прст у Србију, јер она мора да промени свој Устав да би признала Косово, али ових пет земаља не. Ако су заиста заинтересовани да унапреде односе ових земаља зашто онда то не учине и зашто онда високе представнице ЕУ за спољну политику Кетрин Ештон и Федерика Могерини нису извршиле већи притисак на ових пет земаља да признају Косово", запитала је Дорис Пак.

(Бета)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

007

22.04.2015 13:38

Четири године су дуге,а о призвнавању Косова нема говора. Како ствари стоје ни ЕУ не цветају руже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

22.04.2015 13:43

Лијепо је жена све рекла. Србија треба направити добре "међудржавне" односе са Косовом и можда ће је примити за 4 године. Е, Вучићу и Дачићу изгледа да сте стварно наивни. Како народ каже "обећање лудом радовање" поготово када је ЕУ у питању.Ево мени сузе све низ леђа теку што РС неће бити чланица ЕУ. Ко зна можда хоће некад али не знам хоћу ли ја то дочекати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СССС

22.04.2015 16:09

КАДА СТЕ ПРИМИЛИ ХРВАТСКУ У ЕУ ОНАД МОЖЕ СВАКО ДА БУДЕ ЧЛАН ЕУ.СВЕ ДРЖАВЕ ЕУ СУ КАТОЛИЧКЕ ОСИМ РУМУНА БУГАРА И ГРКА А РУМУНЕ И БУГАРЕ СТЕ ПРИМИЛИ САМО ЗАТО ШТО СУ ВАМ БИЛЕ ЕЛИТНЕ ЈЕДИНИЦЕ У ДРУГОМ РАТУ КОЈЕ СУ СЕ БОРИЛЕ НА ВАШОЈ СТРАНИ ПРОТИВ РУСА.ХРВАТСКА НИ ДАН ДАНАС НИЈЕ РИЈЕШИЛА ПИТАЊЕ СРБА У ЊОЈ НИ ИЗБЈЕГЛИХ НИ ПРОТЕРАНИХ НИ УБИЈЕНИХ А ВИ ПРИЧАТЕ О НЕКОЈ ПРАВДИ.ХРВАТСКА ОД СВАКЕ СУСЕДЊЕ ЗЕМЉЕ НЕШТО ТРАЖИ А НИКАДА ДА НЕШТО УРАДИ ДА БИ ИМАЛА ДОБРОСУСЈЕДСКЕ ОДНОСЕ И ВИ ЊУ НАЗИВАТЕ ДЕМОКРАТСКОМ ЗЕМЉОМ.СВАШТА СРАМОТА ЈЕР ВИ ПУНО ПРИЧАТЕ А МАЛО УРАДИТЕ ТАМО ГДЕ БИ ТРЕБАЛИ.ЈЕДНОМ БУДИТЕ ИСКРЕНИ И РЕЦИТЕ СРПСКОМ НАРОДУ ШТА ЗАПРАВИО МИСЛИТЕ О ЊИМА И ШТА КАНИТЕ ДА УРАДИТЕ ЈЕР ВИ ХОЧЕТЕ САМО ИНТЕРС.ТАКВИ СТЕ ВИ ВАТИКАНСКИ КАТОЛИЦИ САМО УНИШТАВАТЕ И РАТУЈЕТЕ ДА БИ ДОБИЛИ НЕШТО ОД ТОГА . ЈЕДНОГ ДАНА ЧЕ И ВАС ДА СТИГНЕ БОЖИЈА ПРАВДА!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

23.04.2015 12:09

Ево види се и овдје шта је жеља Четвртог Рајха (ЕУ) да 5 земаља ЕУ које нису признале Косово да се изврши притисак на њих па да признају независно Косово. Онда ће морати и Србија да промијени свој Устав и да призна Косово ако жели чланство у Рајху. Само наши кратковиди политичари то још не виде или неће да признају.У наредне 4 године неће бити пријема нових чланова у Рајх-4 године, године дуге године бола, године туге. Срећом живим у РС а релативно сам млад, па опет очекујем да за мог живота РС неће ући у тај квази Рајх звани ЕУ, јер се код нас неће моћи спровести глупости од изопачених идеја моћника ЕУ првенствено Њемачке.

ОДГОВОРИТЕ